Turkije: visum afgeschaft, nu toeristenbelasting - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Turkije: visum afgeschaft, nu toeristenbelasting

Door: | 22 februari, 2020

Het lijkt erop dat er te vroeg is gejuicht over het afschaffen van het toeristenvisum voor Turkije. Het visum lijkt te worden vervangen door een ​​nieuwe toeristenbelasting, meldt de website Tourism International.

Toeristen die Turkije bezoeken, zouden de nieuwe belasting vanaf 2020 moeten betalen. De nieuwe heffing zou per persoon in rekening worden gebracht en zal afhankelijk zijn van het type hotel waar klanten verblijven.

De Turkse regering heeft de plannen bekendgemaakt tijdens een evenement voor media in de reiswereld. De beddenbelasting is van toepassing op alle volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar.
De kosten worden bepaald door het aantal sterren dat een hotel heeft. Een nacht in een vijfsterrenhotel kost 18 lira, omgerekend 2,50. Britse pond ofwel 2,75 euro per persoon. Gasten in een viersterrenhotel betalen 12 lira, ofwel 1,90 euro per persoon, per nacht.

Drie-sterren hotels kosten 9 lire (1,40 euro), en een of twee-sterren hotels kosten 6 lira (0,95 Eurocent) per persoon per nacht. De kosten kunnen snel oplopen.

Een gezin van vier personen dat twee weken in een vijfsterrenhotel verblijft, kan bijvoorbeeld extra kosten tot bijna 170 euro verwachten. Maar vakanties in Turkije kunnen nog steeds voordelig zijn.

Het is niet duidelijk wanneer of hoe de belasting wordt ingevoerd. Deze zou rond april 2020 in werking moeten treden.
Het is de verwachting dat de nieuwe belasting circa 2.500 miljoen lira, ofwel 378 miljoen euro zal opleveren voor de Turkse overheid.

In 2018 is op Ibiza een toeristenbelasting ingevoerd die tot 4 Britse pond (4,80 euro) per nacht kost. Er wordt steeds harder roepen deze belasting te schrappen omdat deze een ‘ernstige bedreiging’ voor het toerisme vormt. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. l.klinge

    ik had reeds een visum voor mei 2020 aan ge vraagt en ont vangen van 35 dollar per stuk
    En be right ge sutured naar Turkse consulaat met verzoek om de 35dollar terug te storten.maar dat werd afgewezen

  2. Willem

    alweer geld uit de zakken van de toerist frommelen,wij hebben op 20 feb 2020 visa aangevraagd en betaald en op de 21e krijg je van de toeroperator Corendon te horen dat de visa plicht komt te vervallen per 02 maart 2020 en krijgen het betaalde bedrag voor de visa niet terug en straks in het Hotel weer toeristen belasting betalen.