TUI: vanaf dinsdag alle reisbureaus weer open - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

TUI: vanaf dinsdag alle reisbureaus weer open

Door: | 29 mei, 2020

TUI heropent komende dinsdag in een derde fase zijn resterende reisbureaus. Vanaf die dag zijn alle 140 winkels van TUI op afspraak weer open.

TUI heropende 6 mei in een pilot zijn eerste 10 reisbureaus. Dat gebeurde met dichte deuren en op afspraak, waarbij klanten via een afsprakentool een afspraak konden maken voor videobellen of een fysieke afspraak in de winkel.

TUI besloot zijn 140 winkels op 17 maart te sluiten vanwege de coronacrisis. Inmiddels worden deze stapsgewijs weer geopend.
De winkels zijn voorzien van extra materialen om aan alle richtlijnen te voldoen, zoals stickers en lint om de routing in de winkel te bepalen, plexiglasscherm, een paal met handgel, schoonmaakmiddelen en deurbel.

‘Wij hebben fase 1 met de eerste 10 winkels achter de rug en die is zeer goed verlopen’, zegt   Suzanne Goossen, die zich als Head of Retail van TUI Nederland (per 1 juli) met de heropening heeft beziggehouden.

‘Het geeft veel positieve energie. Medewerkers zijn blij om weer echt met de klant in gesprek te kunnen. De afsprakentool wordt ook zeker goed gebruikt. Daarnaast zien we ook dat relatief veel internetklanten de winkels weten te vinden.’

TUI opende op 25 mei een tweede groep van 37 winkels en aanstaande dinsdag, 2 juni, opent de laatste groep zijn deuren. ‘Dan zijn alle winkels van TUI weer fysiek open,  uiteraard wel met een dicht-deurbeleid, dus op afspraak. Met de 10 winkels uit de eerste fase zijn we in gesprek over een open-deur beleid en testen we met verschillende oplossingen om enerzijds de consument zo klantvriendelijk mogelijk te woord te staan, en anderzijds om toch te waken dat er niet te veel klanten in de winkel komen. Dat is een interessante uitdaging en een zeer positieve ontwikkeling. We hopen uiteraard dat Buitenlandse Zaken binnenkort groen licht geeft, zodat we ons ook daadwerkelijk weer kunnen focussen op de verkoop van reizen.’

Foto: Suzanne Goossen. (Foto TUI)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel