TUI Group schort grootste deel reisactiviteiten tijdelijk op - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

TUI Group schort grootste deel reisactiviteiten tijdelijk op

Door: | 16 maart, 2020

TUI Group gaat het grootste deel van alle reisactiviteiten, inclusief pakketreizen, cruises en hotelactiviteiten, tot nader order opschorten. De groep vraagt ​​ook staatsgaranties aan.

‘Deze tijdelijke opschorting is bedoeld om bij te dragen aan de wereldwijde inspanningen van regeringen om de impact van de verspreiding van de het corona-virus te verzachten’, zegt het bedrijf in een verklaring.

Het concern beschikt over financiële middelen en kredietfaciliteiten voor een bedrag van circa 1,4 miljard euro. Hiermee voldeed het bedrijf aan de verwachtingen, voordat het corona-virus de kop opstak.
‘We nemen drastische kostenmaatregelen om de impact op onze bedrijfsresultaten te verminderen’, zegt het bedrijf zonder details te noemen.
Eerder had het bedrijf al aangekondigd in gesprek te zijn met de ondernemingsraad over arbeidstijdverkorting.

Gezien de huidige situatie heeft de raad van bestuur zondag besloten de op 11 februari gepubliceerde prognose voor het boekjaar 2020 in te trekken. Oorspronkelijk had de groep een winst verwacht van ongeveer het niveau van vorig jaar. Onder de huidige omstandigheden onthoudt de directie zich van het maken van een nieuwe prognose voor het boekjaar 2020.

‘We hebben ook besloten om overheidsgaranties aan te vragen als ondersteuning totdat de normale bedrijfsvoering kan worden hervat’, zegt TUI. ‘In de huidige snel veranderende situatie is de veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers over de hele wereld van het grootste belang.’

Het bedrijf had zaterdag het reisprogramma voor de belangrijkste bestemming, Spanje, al tot 27 maart geannuleerd. TUI Cruises heeft nu, net als veel andere rederijen, haar programma tot april onderbroken. De gasten van de geannuleerde reizen kunnen voor 30 april een alternatieve reis naar keuze boeken, met 10 procent korting op de hele reis. (Foto TUI Group)

Deel dit artikel