TUI en RIU investeren in toerisme Senegal - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

TUI en RIU investeren in toerisme Senegal

Door: | 25 juni, 2019

TUI en RIU geven het toerisme naar Senegal een nieuwe impuls. TUI lanceert in het najaar twee vluchten per week naar Senegal; elke dinsdag vanaf 1 oktober en op zaterdagen vanaf 2 november.

De vluchten naar Senegal worden op de terugvlucht gecombineerd met Gambia en lopen de hele winter door tot half april.
Senegal wordt in het winterseizoen al enige jaren aangeboden op de Nederlandse markt. ‘Bijzondere natuur, kleurrijke mensen, West-Afrika binnen handbereik en nauwelijks tijdsverschil’, zegt TUI.

De hotelketen RIU gaat er fors investeren, hotels en stranden in Saly krijgen een upgrade. Hotel Royal Horizon Baobab is dé grote hit bij de Nederlandse vakantieganger en wordt nu door TUI exclusief aangeboden in Nederland.

Senegal verbouwt, vernieuwt en ontwikkelt zelfs nieuwe toeristische gebieden. Ruim een jaar geleden is de nieuwe luchthaven Blaise-Diagne geopend, de hotelgebieden in Saly en Somone liggen nu op nog geen 30 kilometer afstand van de moderne luchthaven.
Het toerisme krijgt hiermee nieuw elan; het tegengaan van de erosie van het strand in Saly wordt nu structureel opgepakt door de overheid, veel hotels geven de kamers een opfrisbeurt deze zomer.

Het gebied rond Pointe Sarène wordt nieuw ontwikkeld. Onder andere RIU heeft hier bouwplannen. Het project bevindt zich nog in de ontwerpfase, maar de werkzaamheden moeten in november al van start gaan, RIU gaat 150 miljoen euro investeren.

Senegal is ruim vertegenwoordigd in de Afrika-brochure van TUI, die zojuist onder de reisbureaus is verspreid. Een divers aanbod van hotels en dagexcursies. Een absolute topper volgens TUI is het vier sterren all inclusive hotel Royal Horizon Baobab, gelegen op het brede zandstrand van Somone. Er zijn diverse kamertypes beschikbaar, waaronder ook de bungalowkamers pal op het strand.

(Visited 366 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel