Triton koopt Corendon; later samenvoegen met Sunweb - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Triton koopt Corendon; later samenvoegen met Sunweb

Door: | 3 juni, 2019

Corendon wordt overgenomen door de Scandinavisch-Duitse durfinvesteerder Triton. Het bedrijf neemt een meerderheid van de aandelen over. Triton wil Corendon samenvoegen met Sunweb, waarin het eind vorig jaar ook al een meerderheidsbelang nam.

Op 23 mei deed Triton Partners een bod op de touroperators en airlines van Thomas Cook in Scandinavië.

Volgens Corendon-topman Steven van der Heijden is een intentieovereenkomst getekend. De daadwerkelijke transactie zal plaatsvinden na goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteit. Dat traject is waarschijnlijk eind dit jaar afgerond.

‘Triton is een dynamische investeerder, met een omvangrijk portfolio in onder andere Scandinavië en Duitsland, maar tegelijkertijd ook snel groeiend in Nederland. In de afgelopen jaren hebben ze indrukwekkend veel kennis opgebouwd over de reissector in Nederland en Europa. Het is ook het bedrijf dat een meerderheid van de aandelen van Sunweb heeft gekocht eerder dit jaar. Hun doel is: Building Better Businesses. Ze focussen op bedrijven met potentie om duurzame groei te creëren op de lange termijn.’

Van der Heijden: ‘Waarom neemt Triton onze aandelen over? Eén: ze zijn eenvoudigweg onder de indruk van het bedrijf dat we hebben neergezet. Twee: ze zien mogelijkheden om ons bedrijf te integreren met Sunweb. Beide bedrijven zijn gelijkwaardig aan elkaar. We zijn allebei online driven, klantgericht en hebben een duidelijke prijs-kwaliteit strategie. We zijn allebei sterk op het gebied van zonvakanties en daarnaast vullen onze belangrijkste bestemmingen elkaar aan, zoals Turkije en Griekenland. En waar Sunweb erg sterk is op het gebied van wintersport, voegt Corendon een eigen airline toe aan het toekomstige bedrijf.’

Atilay Uslu en Yildiray Karaer, de founders van Corendon, blijven als belangrijke minderheidsaandeelhouders aan Corendon verbonden. Tegelijkertijd, als lid van de non-executive board, blijft Atilay Uslu het bedrijf straks ondersteunen en adviseren. In de komende periode blijft ook CEO Steven van der Heijden aan in zijn positie, net als de rest van het management team.

Corendon werd opgericht in 2000 door Atilay Uslu en Yildiray Karaer. De omzet in 2018 bedroeg ruim 515 miljoen euro, met 750.000 vakantiegangers per jaar in Nederland en België. Het bedrijf startte ooit als reisbureau en groeide door naar touroperator.
In 2005 lanceerde het Corendon Airlines International in Turkije, in 2011 Corendon Dutch Airlines in Nederland en in 2017 Corendon Airlines Europe op Malta. Naast het reisbedrijf opende Corendon verschillende hotels in Turkije, Nederland, Ibiza en Curaçao.

De verkoop van Corendon aan Triton betreft de Corendon touroperating-activiteiten in Nederland en België, de backoffice-afdelingen in Turkije en Corendon Dutch Airlines. Onder de verkoop vallen ook de merken Karin’s Choice, Maris Life, Stip Reizen en GOfun. De airlines in Turkije en Malta en de hotels van Corendon Hotels & Resorts zijn geen onderdeel van de verkoop.

(Foto) Vlnr: Julie Kaufmann, Triton  Bas Rasker (Corendon), Miikka Ahokas (Triton ), Gert de Caluwe (Sunweb),  Atilay Uslu (Corendon), Per Agebäck (Triton),    Steven van der Heijden (Corendon) en Yildiray Karaer (Corendon).

(Visited 1.852 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel