Travelport lanceert neutrale boekingscode X - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Travelport lanceert neutrale boekingscode X

Door: | 31 mei, 2019

Travelport lanceert per 1 juni een ​​nieuwe boekingscode X voor zogeheten niet-binaire passagiers. Hiermee kunnen passagiers genderneutraal worden aangeduid.

Bij het verstrekken van passagiersgegevens kunnen reizigers een X invullen, in plaats van een M of V. De optie om een gender-neutrale X te kiezen, moet worden gekoppeld aan het paspoort of identiteitsbewijs van de passagier.
Travelport zegt de code beschikbaar te stellen aan alle 480 airlines op haar platform die het willen gebruiken. Een aantal hiervan, zoals United, American Airlines en Delta, hebben al laten weten dat ze zich voorbereiden op het invoeren van de nieuwe codemogelijkheid. Anderen zullen naar verwachting volgen. Vooral in de VS is de druk van belangenverenigingen voor genderneutraliteit groot.

‘Als bedrijf dat zich inzet voor diversiteit zijn we verheugd dat nu de nieuwe code voor niet-binaire genderpassagiers is ingevoerd’, zegt Gordon Wilson, CEO van Travelport. ‘We hopen dat meer luchtvaartmaatschappijen deze optie zullen aanbieden om ervoor te zorgen dat hun klanten volledig worden gerespecteerd. Voor ons betekent X een stem voor diversiteit, waardigheid en respect.’

(Visited 56 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel