Transavia: nieuw beleid handbagage tegen vertragingen en onduidelijkheid - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Transavia: nieuw beleid handbagage tegen vertragingen en onduidelijkheid

Door: | 20 november, 2020

Transavia past vanaf 1 december 2020 het beleid voor handbagage aan. Passagiers kunnen dan naast hun rugzak of rolkoffer een accessoire (kleine handtas of laptoptas) meenemen aan boord.

Dit gebeurt op verzoek van passagiers, zegt Transavia, dat onderzoek heeft gehouden onder passagiers in Nederland en Frankrijk.

Een kleine handtas of laptoptas kan altijd gegarandeerd mee aan boord. In dat geval kunnen passagiers hun waardevolle spullen bij zich houden als onverhoopt in de cabine geen plaats is voor hun handbagage.
Het grotere handbagage-item kan mee aan boord als er genoeg ruimte is, maar in de bagagevakken is plaats voor circa 70 stuks grotere handbagage. Het gebeurt volgens Transavia regelmatig dat niet alle handbagage in de cabine past. Dit leidt soms tot vertragingen bij vertrek en zorgt voor irritatie, omdat het voor de meeste mensen belangrijk is om hun waardevolle spullen bij zich te houden.

Met de toevoeging van een accessoire wordt het voor passagiers gemakkelijker als de rolkoffer of rugzak mee moet in het ruim.
Met deze aanpassing wil Transavia vertragingen en onduidelijkheden bij het aan boord gaan voorkomen. Passagiers kunnen benodigde spullen bij zich aan boord houden in hun handtas of laptoptas.

Met ingang van 1 december mogen passagiers één stuk handbagage zoals een rolkoffer (55x35x25 centimeter) én een accessoire zoals een kleine handtas of laptoptas (van 40x30x20 centimeter) meenemen aan boord. Samen mag de handbagage 10 kilo wegen.

Het accessoire kan altijd gegarandeerd mee aan boord. Van de grotere handbagage-items accepteert Transavia alleen de eerste 70 stuks nog aan boord. De rest wordt in het ruim vervoerd. Gelijk met de toevoeging van het accessoire past Transavia de maatvoering van de handbagage aan. Daarmee zijn de regels voor handbagage binnen de Air France-KLM groep en dus bij Transavia Frankrijk hetzelfde.

Garantie
Transavia gaat de regels voor handbagage aanpassen, zodat passagiers vooraf beter hun keuze kunnen maken, zegt de airline.
Passagiers kunnen hun grotere handbagage bij de check-in afgeven en gratis in het ruim laten vervoeren. Transavia gaat passagiers stimuleren om hier meer gebruik van te maken. Kiest een passagier ervoor de handbagage mee te nemen naar de gate, dan kan het zijn dat zijn handbagage alsnog in het ruim vervoerd wordt als het maximum van 70 stuks is bereikt.

Transavia lanceert vanaf zomer 2021 een systeem waarbij grotere handbagage tegen betaling gegarandeerd mee kan in de cabine. Volgens Transavia blijkt uit het onderzoek dat passagiers ook willen betalen voor het gegarandeerd meenemen van de rolkoffer of rugzak aan boord.
Een deel van de bagagevakken wordt dan gereserveerd voor betaalde handbagage. De planning is om de keuze voor gegarandeerde grote handbagage rond de zomer te lanceren. Het gratis meenemen van de handbagage blijft voor iedereen mogelijk. (Foto Transavia)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.