Toscane in actie tegen wegwerpplastic - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Toscane in actie tegen wegwerpplastic

Door: | 10 juni, 2019

Toscane heeft het gebruik van wegwerpplastic op de stranden per 1 juni dit jaar verboden. De Italiaanse regio heeft samen met gemeentes en circa 900 strandtenten een convenant getekend dat het gebruik van wegwerpplastic verbiedt, meldt het AD.

Hoewel de maatregel in eerste instantie is bedoeld voor de ondernemers op het strand, wil Toscane ook toeristen duidelijk maken dat plastic niet gewenst is aan zee. Of de gemeentes, net als op het eiland Capri, boetes gaan uitdelen voor het gebruik van wegwerpplastic wil een woordvoerder van de regio Toscane niet zeggen. Elke gemeente bepaalt zijn eigen beleid.

Met het verbod neemt de Italiaanse regio een voorschot op het Europese verbod op wegwerpplastic dat in 2021 ingaat. Strandtenthouders mogen hun voorraden nog opmaken maar dan moeten ze overschakelen op recyclebare ‘single use’-borden, bekers en bestek. De Toscaanse autoriteiten benadrukken de vrijwilligheid van de maatregel.

De concentratie microplastics in de Middellandse Zee is een van de hoogste ter wereld, blijkt uit een rapport dat het Wereld Natuur Fonds eerder deze maand publiceerde. In de zomermaanden neemt de vervuiling in zee met 40 procent toe. Ongeveer 200 miljoen mensen bezoeken dan toeristenoorden aan de Middellandse Zee. Als niet wordt ingegrepen, dreigt de vervuiling in 2050 te zijn verdrievoudigd, zegt de internationale natuurorganisatie.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel