Topman Lufthansa koopt aandelen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Topman Lufthansa koopt aandelen

Door: | 25 maart, 2020

Lufthansa-topman Carsten Spohr heeft in de corona-crisis aandelen in zijn bedrijf gekocht voor iets minder dan 250.000 euro. Volgens het Duitse persbureau dpa betaalde hij gemiddeld 9,53 euro per aandeel.

Volgens het vergoedingssysteem van het beursgenoteerde bedrijf, dat vorig jaar is gewijzigd, is Spohr tot de koop verplicht.

Bestuursleden van het bedrijf zijn verplicht jaarlijks 15 procent van hun variabele bruto vergoeding te investeren in aandelen van het bedrijf, totdat ze een bepaalde drempel hebben bereikt. Dit is bedoeld om hun inzet voor het bedrijf op de langere termijn te verzekeren.

Lufthansa heeft sinds kort een nieuwe grootaandeelhouder. Het gaat om de multimiljardair Heinz Hermann Thiele die zijn aandeel in het bedrijf heeft vergroot van ruim 5 naar 10 procent. Thiele is grootaandeelhouder bij Knorr Bremse, een toeleverancier voor de autobouwsector, en Vossloh, leverancier van vervoerstechnieken. Wat de 78-jarige multimiljardair beweegt, is niet duidelijk.

Lufthansa heeft zwaar te lijden onder de corona-crisis en heeft momenteel 700 van zijn 763 vliegtuigen aan de grond staan. De aandelenkoers van het bedrijf is sinds februari fors gedaald.

Foto: Lufthansa-topman Carsten Spohr (Foto Lufthansa)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.