Toeristen oostkust Australië krijgen advies te vertrekken - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Toeristen oostkust Australië krijgen advies te vertrekken

Door: | 2 januari, 2020

Duizenden toeristen in Australië die langs de oostkust verblijven, krijgen het dringende advies om voor zaterdag te vertrekken. Aanleiding zijn de aanhoudende bosbranden.

De autoriteiten van de deelstaat New South Wales zeggen dat vakantiegangers het gebied tussen de kustplaats Batemans Bay en de grens met de deelstaat Victoria moeten verlaten. Het gebied strekt zich uit over 240 kilometer, meldt de NOS.

Volgens de autoriteiten wordt de situatie zaterdag erger dan wat de inwoners eerder hebben moeten doorstaan. Komend weekend wordt er harde wind verwacht en stijgt de temperatuur waarschijnlijk tot boven de 40 graden. Dat wakkert de bosbranden nog verder aan.

Veel mensen verlaten het gebied al. Het leger helpt daarbij met twee schepen en vijf helikopters. De verplaatsing van mensen moet voor een deel via de lucht en over het water, doordat wegen op sommige plaatsen door de branden onbegaanbaar zijn.

Mensen proberen nog eten en drinken in te slaan bij supermarkten en te tanken bij pompstations, maar op veel plaatsen is niks meer te halen. Het leger voorziet mensen ook van brandstof en drinkwater.
Australië wordt al weken geteisterd door bosbranden. Door de extreme droogte zijn er in de zwaarst getroffen deelstaten Victoria en New South Wales al 200 brandhaarden. Sinds maandag zijn er in die laatste staat al zeven mensen omgekomen, waaronder een iemand van de vrijwillige brandweer.

Foto: De kustplaats Batemans Bay in betere tijden (Foto Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel