Toerisme Curaçao noteert forse groei - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Toerisme Curaçao noteert forse groei

Door: | 5 september, 2019

Curaçao heeft de wind in de rug. Het populaire vakantie-eiland noteert dit seizoen 10 procent meer bezoekers uit Nederland. Dat stelde Muryad de Bruin, Regional Manager Europa van het Curaçao Toeristenbureau woensdagavond op een roadshow voor reisverkopers in Den Haag.

Plaats van handeling was het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, waar diverse hotels zich presenteerden, compleet met Caribisch eten en een swingende band.

Curaçao kreeg vorig jaar 177.000 Nederlanders over de vloer, wat toen een stijging van 11 procent was. Voor 2019 werd al een verdere stijging verwacht, maar De Bruin noemt de gerealiseerde 10 procent ‘een erg mooi resultaat’.

Nederland is wereldwijd de belangrijkste markt voor Curaçao. Voorheen stond Venezuela op de tweede plaats, maar sinds de economische crisis in dat land is Noord-Amerika de tweede markt. Daarbij is Nederland in volume 2,5 keer zo groot als Noord-Amerika.
Heel Europa laat een groei zien voor Curaçao, waarbij Duitsland de tweede Europese markt is. ‘Wereldwijd groeien we gemiddeld 6 tot 7 procent.’

Gevraagd naar de reden van de groei zegt De Bruin: ‘We hebben erg veel aan marketing gedaan om onze naamsbekendheid te vergroten. Dat het zeewater lekker warm is en dat de zon het hele jaar schijnt, dat weet iedereen nu wel. We hebben juist ook de andere kant van Curaçao laten zien, dat het een actieve bestemming is, dat je er goed kunt uitgaan en lekker eten. Maar ook op het gebied van cultuur en natuur heeft het eiland veel te bieden. Maar dat moet je wel laten weten en dat hebben we gedaan.’

De markt vanuit Nederland wordt vooral gedomineerd door TUI, KLM en Corendon. TUI fly (negen keer per week) en KLM (elf keer per week) vliegen volgens De Bruin met volle toestellen, met een gemiddelde bezetting van 98 procent.

‘De uitdaging is nog steeds de vliegcapaciteit. De maatschappijen lopen aan tegen de beperkte slotcapaciteit op Schiphol en dat beperkt dus ook onze groei.’
De Duitse vakantievlieger Condor gaat komende winter voor de tweede winter op rij vanaf Frankfurt op Curaçao vliegen. ‘We zien een toenemende populariteit in Duitsland. Er zijn ook veel Duitse passagiers die via Schiphol vliegen, net als passagiers uit Scandinavië en Frankrijk.’

Foto boven: De gevolmachtigde minister van Curaçao, Anthony N.V. Begina en Muryad de Bruin, Regional Manager Europa van het Curaçao Toeristenbureau.

Foto: Muryad de Bruin met collega Sharon Vassell van het Curaçao Toeristenbureau.

Foto: Ryan Hart en Sander Langeveld van GlobActive/Acoya hotel.

Foto: Maritza Molina, Renaissance hotel.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel