Thomas Cook: ‘Significante vooruitgang bij herfinanciering’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Thomas Cook: ‘Significante vooruitgang bij herfinanciering’

Door: | 12 augustus, 2019

Thomas Cook Group heeft een ‘significante vooruitgang’ geboekt in de gesprekken met zijn grootste aandeelhouder Fosun Tourism Group en zijn belangrijkste kredietbanken over de geplande herfinanciering.

Dat zegt het Britse reisbedrijf maandag in een verklaring op zijn website. Ook erkent Thomas Cook dat het gesprekken voert over een extra financieringsbedrag van 150 miljoen pond, ofwel 161 miljoen euro, waarover de Financial Times al melding maakte.

Het bedrag van 150 miljoen pond komt bovenop de al eerder genoemde 750 miljoen pond aan nieuw geld die Fosun en de banken willen investeren.
De 150 miljoen pond extra geeft Thomas Cook de nodige financiële speelruimte in het cashluwe winterseizoen 2019/2020. Daarnaast stelt het de touroperator in staat te investeren in hotels, een belangrijk onderdeel van de strategie.

Zoals op 12 juli werd aangekondigd, gaat de herfinanciering gepaard met een herziening van de eigendomsverhoudingen van de touroperator en de vliegtak van het concern. Het is de bedoeling dat een groot deel van de bankschuld van 650 miljoen pond en de obligatieverplichtingen van 1,15 miljard pond wordt omgezet in eigen vermogen.

Dat betekent dat banken en aandelenfondsen hun uitstaande vorderingen omzetten in een totaalbedrag van 1,6 miljard pond in aandelen. Zij ontvangen in ruil een minderheidsaandeel in de touroperator-tak (waar Fosun het voor het zeggen krijgt) en een meerderheidsaandeel in de airline-tak (waarin Fosun slechts een klein belang krijgt).
Thomas Cook verwacht de herfinanciering begin oktober rond te hebben.

Ondertussen heeft de Turkse ondernemer Neset Kockar, oprichter van Anex Tours, 8 procent van de aandelen Thomas Cook in handen. Hij verklaarde recent dat hij hoopt op samenwerking met het Britse reisbedrijf.

(Visited 287 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel