Thomas Cook onderhandelt met banken over extra krediet - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Thomas Cook onderhandelt met banken over extra krediet

Door: | 16 september, 2019

Thomas Cook Group wil bovenop de eerder toegezegde herfinanciering van 900 miljoen pond met de banken onderhandelen over een extra krediet van nog eens 100 miljoen pond. Het zou mogelijk ook om 200 miljoen extra kunnen gaan. Dat zou het totaal benodigde krediet minimaal op 1 miljard pond brengen.

Dat melden Britse media, waaronder het goed geïnformeerde Sky News.

Het eerder afgesproken reddingsplan van Thomas Cook Group houdt in dat de Chinese investeerder Fosun een meerderheid van de touroperator-tak verwerft (75 procent) en een minderheid in de airlines van Thomas Cook (25 procent). Volgens het afgesproken plan zou Fosun samen met de banken zorgen voor circa 900 miljoen Britse pond aan nieuw geld, in ruil voor aandelen.

Fosun en de banken zouden ieder 450 miljoen pond neertellen. De banken zouden de zeggenschap krijgen bij de airline-tak en een aandeel van 25 procent in de touroperator.
Fosun is al jaren aandeelhouder van Thomas Cook Group (18 procent) en is tevens eigenaar van Club Med.

Volgens Sky News onderhandelt Thomas Cook met kredietverstrekkers over een aanvullende  lening van ten minste 100 miljoen pond en mogelijk 200 miljoen, die zo nodig aangesproken kan worden.
Hiermee willen het reisbedrijf en de banken zekerstellen dat er in het financieel zwakke winterseizoen voldoende kapitaal voor handen is. Daarbij speelt mee dat de Brexit mogelijk voor problemen op de Britse markt kan zorgen. Daarnaast krijgt Thomas Cook dan speelruimte voor investeringen, zoals in eigen hotels.

Thomas Cook Group heeft tot nu toe geen cijfers voor het derde kwartaal gepubliceerd. Er is daarvoor volgens het bedrijf ook nog geen datum gepland. Volgens analisten hebben mediaberichten over de situatie bij het één na grootste Europese reisbedrijf de boekingen de afgelopen maanden negatief beïnvloed. Vooral in Groot-Brittannië was er veel media-aandacht.
Volgens eerdere plannen van Thomas Cook moet de herfinanciering begin oktober rond zijn.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel