Thomas Cook investeert 40 miljoen in eigen hotelmerken in Spanje - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Cook's Club Palma Beach

Thomas Cook investeert 40 miljoen in eigen hotelmerken in Spanje

Door: | 5 juni, 2019

Thomas Cook investeert dit jaar 40 miljoen euro in hotels van zijn eigen merken in Spanje, de nummer één vakantiebestemming van het bedrijf. Het investeringsprogramma, dat bekend werd gemaakt bij de officiële lancering van Cook’s Club Palma Beach, is onderdeel van de strategie van Thomas Cook om de hotels en resorts van de eigen merken te laten groeien en zijn positie als een van de top vijf, niet-Spaanse hotelketens te versterken.

Cook’s Club Palma Beach is vorige maand geopend na een renovatie van 5 miljoen euro. Het  voormalige Smartline Lancaster is verbouwd tot een 318 kamers tellend, betaalbaar designhotel met als doel een nieuwe generatie reizigers naar Thomas Cook, en dit deel van Mallorca, aan te trekken.
Cook’s Club Palma Beach ligt in het hart van het sterk gemoderniseerde deel van Playa de Palma. ‘Het nieuwe hotel is ontworpen om vakantiegangers aan te trekken die de voorkeur geven aan stijl, lekker eten en drinken en goede muziek voor een betaalbare prijs’, zegt Thomas Cook.
In totaal worden 10 hotels in deze regio gerenoveerd om hun standaard te verhogen, bedoeld om de populariteit en aantrekkingskracht van de meest gerenommeerde Spaanse bestemmingen te behouden.

De hotels zijn onder andere Casa Cook op Ibiza, dat deze zomer zijn deuren opent, Sunwing Arguineguin op Gran Canaria, Sunwing Fanabe op Tenerife, smartline Cala’n Bosch op Menorca en diverse hotels op Mallorca, waaronder Sunwing Alcudia en SENTIDO Cala Viñas.
Op Ibiza opent Thomas Cook zijn eerste Casa Cook hotel in Spanje, hiervoor wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de verbouwing van het voormalige Hotel Acor Ibiza, tot een vijfsterren boutique lifestyle hotel net buiten San Antonio.
Thomas Cook zal via het hotelfonds nog eens 15 miljoen euro investeren in Casa Cook Ibiza om een nieuwe vleugel met suites, een tweede restaurant en een zwembad van 50 meter te bouwen.

Mallorca
Het Casa Cook hotelmerk opent volgend jaar zijn eerste hotel op Mallorca, nadat het voormalige Hilton Sa Torre volledig is gerenoveerd. Het meermaals bekroonde boutique lifestyle hotelmerk trekt een nieuw publiek naar Thomas Cook. Circa driekwart van de gasten is een nieuwe klantgroep.
Sunwing Arguineguin op Gran Canaria, met 252 kamers, is halverwege een upgrade van 13 miljoen euro, inclusief de renovatie van alle kamers, bars en restaurants en aanzienlijke investeringen in duurzame technologie, waaronder zonnepanelen. Volgend jaar worden een nieuw a la carte restaurant en een nieuwe bar voltooid om tegemoet te komen aan de vraag van klanten naar meer luxe eetgelegenheden.

Tenerife
Thomas Cook investeert volgend jaar zomer 6 miljoen euro in de renovatie van het Sunwing Fanabe hotel op Tenerife, met 214 kamers. Hier worden de accommodatie en eetgelegenheden verbeterd. Het hotel, dat sinds 2003 in beheer is bij Thomas Cook, trekt jaarlijks meer dan 12.500 gezinnen naar deze populaire plek van het eiland. De upgrade betekent dat het hotel nieuwe klantgroepen kan blijven aantrekken en de concurrentie voor kan blijven.

‘Dit investeringsprogramma toont aan dat wij gaan voor de ontwikkeling van een hoteldivisie van wereldklasse in de meest populaire bestemmingen in het Middellandse Zeegebied’, zegt Peter Fankhauser, CEO van de Thomas Cook Group. ‘Spanje is sinds lange tijd favoriet bij onze klanten. In een concurrerende markt zijn we nu bezig met het upgraden en moderniseren van ons hotelportfolio, om te kunnen blijven voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten. We zijn er ook trots op dat we deelgenoot zijn van een bredere samenwerking die Spanje bovenaan de lijst van de volgende generatie vakantiegangers zal houden.’

Thomas Cook brengt elk jaar circa 4 miljoen vakantiegangers uit 15 Europese landen naar Spanje. Het reisbedrijf opende vorig jaar een nieuw kantoor in Palma de Mallorca, waar ongeveer 600 mensen van Thomas Cook’s financiële, reis- en hoteldivisies wonen.
Thomas Cook lanceerde vorig jaar samen met joint venture partner LMEY een hotelontwikkelingsbedrijf met vijf hotels en een investeringsfonds voor hotels. Dit is sindsdien uitgebreid tot negen eigendommen, waaronder een greenfield plot op Kos, Griekenland. Het fonds heeft 51 miljoen euro aan financiering van CaixaBank en 40 miljoen euro van Piraeus Bank gekregen.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel