Terry, Bram en Jeroen lopen in drie dagen naar Binnenhof met petitie - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Terry, Bram en Jeroen lopen in drie dagen naar Binnenhof met petitie

Door: | 23 juni, 2020

Zelfstandig reisagenten Terry van den Berg (The Travel Club), Bram Beurskens (Travel Counsellors) en Jeroen ’t Hart (Mijn Reiskennis) lopen vanaf woensdag in drie dagen van Tilburg naar het Binnenhof in Den Haag om een petitie te overhandigen.

Het gaat om de petitie ‘Help de reisbranche overleven’, die enkele weken geleden van start ging en inmiddels zo’n 7.500 keer is getekend. Volgens het drietal worden vooral de kleinschalige reisondernemers door de corona-crisis extra hard getroffen.

Met de petitie wordt aandacht gevraagd voor deze kleinere ondernemers in een sector die als één van de eerste branches ‘op slot’ ging en vermoedelijk ook weer als een van de laatsten ‘open’ kan.
Zonder extra steun zal 75 procent van deze reisondernemers binnen nu en een jaar zijn deuren moeten sluiten, zeggen de initiatiefnemers.

‘Ondanks code geel voor diverse landen binnen Europa staan nog maar weinig mensen te popelen om op reis te gaan of een reis te boeken. Reizen buiten Europa zit er volgens de ANVR deze zomer ook niet meer in. Een reisadviseur krijgt in Nederland echter pas betaald als de klant daadwerkelijk op vakantie is gegaan. Dit betekent dat deze branche vanaf november al gratis aan het werk is geweest, want alle toen geboekte reizen werden door overheidsmaatregelen vanaf 15 maart jongstleden geannuleerd’, zeggen de drie in een verklaring.

‘Afgelopen week hebben hierdoor al diverse reisbureaus hun deuren moeten sluiten. Met ruim 24.000 mensen in deze branche is extra hulp noodzakelijk.
Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) vroeg al meerdere keren aandacht voor de kwestie in de Tweede Kamer.’

De drie zelfstandig reisagenten beginnen woensdagochtend met hun wandeltocht vanuit Tilburg via Geertruidenberg, Dordrecht, Rotterdam en Delft om uiteindelijk vrijdag rond het middaguur aan te komen op het Binnenhof in Den Haag.
Het tekenen van de online petitie is nog mogelijk tot aanstaande vrijdag26 juni om 9.00 uur. Op dat moment wordt de petitie op een stick gezet en enkele uren later ‘corona proof’ worden overhandigd.

Klik hier voor de online petitie.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.