Sunweb: kosteloos omboeken tot twee weken voor vertrek - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Sunweb: kosteloos omboeken tot twee weken voor vertrek

Door: | 17 mei, 2020

Klanten van Sunweb Group kunnen vanaf aanstaande woensdag hun zonvakantie kosteloos omboeken tot twee weken voor vertrek. De vakantie kan hiermee verplaatst worden naar een later moment dit jaar of zelfs volgend jaar. De reisorganisatie zegt op deze manier de onzekerheid te willen wegnemen bij klanten die een reis op de planning hebben staan, maar zich niet comfortabel voelen om te reizen wegens het coronavirus.

De mogelijkheid tot flexibel omboeken geldt voor alle geboekte zonvakanties die nog niet geannuleerd zijn en alle toekomstige boekingen. De maatregel geldt voor alle zonvakanties van de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo binnen Sunweb Group. Vooralsnog kunnen klanten tot 31 augustus gebruik maken van de optie. Mogelijk wordt deze duur binnenkort verlengd tot later dit jaar.

Klanten kunnen voor hun nieuwe reis kiezen uit het volledige aanbod dat momenteel online staat, dus ook winterzonvakanties en zelfs vakanties voor het voorjaar en de zomer van 2021 die vanaf nu geleidelijk aan beschikbaar worden, zegt het bedrijf in een verklaring.

Voorpret
Een vakantie moet iets zijn om naar uit te kijken. De voorpret is onderdeel van het vakantiegevoel’, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.
‘Veel klanten willen hun reis liever uitstellen, omdat de situatie met het coronavirus elke dag verandert. Het doel is om deze reizigers gerust te stellen en flexibiliteit te creëren. Door hen de mogelijkheid te geven om kosteloos om te boeken, kunnen zij hun zonvakantie verplaatsen naar een beter moment.’

Eerder deze maand introduceerde de reisorganisatie al een prijsgarantie voor klanten die een SGR-voucher hebben ontvangen omdat hun reis geannuleerd werd wegens het coronavirus én voor klanten van wie Sunweb Group in de komende periode de vakantie moet annuleren. Deze getroffen vakantiegangers kunnen met hun voucher binnen één jaar precies dezelfde reis voor dezelfde prijs boeken. Ook wanneer hotels of vluchten straks duurder blijken, garandeert Sunweb Group de tarieven die het in eerste instantie voor haar reizigers hanteerde.

Restbetaling
Wie ervoor kiest om een huidige boeking te laten staan, diende normaal gesproken zes weken voor vertrek de laatste betaling te voldoen. Om klanten tegemoet te komen, besloot Sunweb Group in maart al om de termijn van de restbetaling aan te passen van zes weken naar twee weken voor vertrek. Hierdoor is de kans groter dat de klant maar een deel van de reissom heeft moeten betalen, als de reis toch geannuleerd moet worden. Het reeds betaalde bedrag krijgt de klant als tegoed in de vorm van een voucher.

Deel dit artikel