Stip Reizen stopt samenwerking met CIBT VisumCentrale - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Stip Reizen stopt samenwerking met CIBT VisumCentrale

Door: | 16 juli, 2019

Stip Reizen en de VakantieDiscounter werken niet langer samen met CIBT VisumCentrale. De reden is dat klanten geregeld achteraf met hogere prijzen worden geconfronteerd dan dat ze aanvankelijk werd voorgespiegeld.

ANWB en TUI hebben aangedrongen op verbeteringen bij het bureau. Dat meldde tv-programma MAX vakantieman maandagavond. Het programma deed onderzoek naar CIBT VisumCentrale en legde de resultaten voor aan de samenwerkingspartners.

Volgens MAX vakantieman is het bestelproces onoverzichtelijk. CIBT VisumCentrale werkt op internet met vinkjes die de klant moet afvinken om een dienst niet te krijgen. Daar kijken klanten makkelijk overheen, waardoor deze extra dienst ongewild op de eindfactuur staat.

Veel reisorganisaties werken samen met CIBT VisumCentrale, een Amerikaans bedrijf dat in Nederland onder meerdere namen opereert.
‘Het regelen van een visum kost vaak veel tijd. Je hebt de mogelijkheid om de afhandeling via ANWB-winkels te laten lopen in samenwerking met de VisumCentrale’, meldt ANWB op haar site. De voorlichter van de vereniging laat weten in gesprek te zijn met de CIBT VisumCentrale. ‘Dat bijvoorbeeld de duurste diensten op de site staan aangevinkt is not done.’

In het programma kwam een reizigster aan het woord die via de ANWB een visum aanvroeg voor Bangladesh. Ze leverde de ingevulde formulieren in bij de ANWB-winkel. Op de bon die ze meekreeg stond dat ze 98,72 euro moest betalen, alleen schreef CIBT VisumCentrale 188,14 euro van haar creditcard af.

ACM
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zegt de zaak in de gaten te houden, maar kan niet ingaan op lopende zaken. ‘Het bedrijf moet duidelijk zijn over de prijzen die gehanteerd worden en de dienst die zij aanbieden’, zegt een woordvoerder. ‘De wet bepaalt expliciet dat er geen aanvullende opties mogen zijn.’

Een voorlichtster van de CIBT VisumCentrale zegt tegen het programma ‘de feedback te waarderen’. Ze benadrukt dat de visumwereld complex is. Wel heeft de centrale enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo krijgen klanten van ANWB sinds mei wel een totaalprijs te zien voordat ze hun betalingsgegevens invoeren. Ook heeft de centrale een aantal vinkjes aangepast.

Stip Reizen is in de zomer van 2018 al gestopt met CIBT VisumCentrale naar aanleiding van klachten en een onderzoek naar onder andere de prijzen. Stip is destijds geheel overgestapt naar Visa4all, met tevens ook een directe verwijzing naar de ambassades.

Bekijk hier het programma. (vanaf 22.20)

(Visited 781 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel