Stip Reizen: luchtbrug naar Abu Dhabi - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Stip Reizen: luchtbrug naar Abu Dhabi

Door: | 29 november, 2019

Circa 2.000 Nederlandse fans zijn dit weekend in Abu Dhabi om de laatste Formule 1-race van dit seizoen en Max Verstappen te zien. Op het Yas Marina Circuit is er een tribune op de Grand Stand, een van de beste plekken om de wedstrijd te volgen, gereserveerd voor het Oranjelegioen.

‘Voor de racesport is dit de grootste uittocht van Nederlandse fans buiten Europa’, zegt Fred Verlinden, CEO van organisator Stip Reizen tegen het AD.
‘Grote airlines als KLM en Emirates doen sinds woensdag mee om deze luchtbrug te verzorgen. Zondag vertrekken we met bijna 60 bussen naar het circuit.’

Stip Reizen, dat de F1-trip aanbiedt, heeft op het circuit van Abu Dhabi een exclusieve, afgeschermde Oranjezone ingericht. Daar treedt onder andere dj Barry Paf op. Voorafgaand aan het raceweekend is er vrijdagavond in één van de vijfsterrenhotels een Oranjefeest, waar 1.200 mensen zich voor hebben aangemeld.

Verlinden: ‘Het laat zien hoe ongelooflijk populair Max is. Een paar jaar geleden begonnen we met 50 kaarten, het jaar erop met 350 en nu vormt Oranje een prominent onderdeel van het publiek. Ik verwacht dat we de komende jaren alleen maar verder zullen groeien, ook omdat de race zelf zo bijzonder is. Abu Dhabi wordt bij zonsondergang verreden en dat geeft het een bijzonder karakter, de fly-over van de Airbus 380 zal er weer zijn en het vuurwerk na afloop natuurlijk ook.’

Veel bezoekers maken er een vier- tot wel negendaagse trip van. Daarvoor worden ook excursies georganiseerd naar de publiekstrekkers in Dubai en Abu Dhabi, zoals de wolkenkrabbers, het Louvre in Abu Dhabi en Ferrari World.

Foto: Het team van Stip Reizen is er klaar voor (Foto Facebook, Fred Verlinden).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel