Staking luchthaven Brussel: 100 vluchten geannuleerd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Staking luchthaven Brussel: 100 vluchten geannuleerd

Door: | 16 mei, 2019

Het vliegverkeer in België was donderdagochtend ernstig ontregeld door een grote staking op de luchthaven van Brussel. De luchtverkeersleiders hadden tot 13.00 uur het werk neergelegd vanwege onvrede over het vorige week gesloten sociaal akkoord.

Honderd vluchten van en naar Brussel en de luchthaven van Charleroi zijn geannuleerd. Reizigers houden de rest van de dag last van de actie, meldt de NOS.
Luchtverkeersleiders zijn al langer ontevreden over hun werkomstandigheden. Werkgever Skeyes sloot vorige week een sociaal akkoord dat alleen omarmd werd door de kleine socialistische vakbond. Twee grotere vakbonden gingen niet akkoord. De directie van Skeyes spreekt van wilde stakingen en noemt de acties ongerechtvaardigd.

Vooral Brussels Airlines heeft last van de stakingen. De airline zegt volop bezig te zijn om de planning van de vluchten te herzien. Een woordvoerder spreekt van onmacht. ‘We hebben opnieuw heel laat geweten dat er actie werd gevoerd, dus reizigers zijn weer het slachtoffer. Dit is al de zoveelste dag dit jaar.’

(Visited 113 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel