Staking Frankrijk: OV in Parijs plat, hinder voor vliegverkeer - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Staking Frankrijk: OV in Parijs plat, hinder voor vliegverkeer

Door: | 5 december, 2019

In Frankrijk is spoorwegpersoneel woensdagavond begonnen aan een nationale staking tegen de hervorming van het pensioenstelsel. In Parijs komt vrijwel het hele openbaar vervoer tot stilstand en 30 procent van de binnenlandse vluchten van Air France valt uit.

Dat melden de NOS en NRC Handelsblad. Het wordt waarschijnlijk een van de grootste stakingen in jaren in Frankrijk, die vooral het openbaar vervoer dagenlang dreigt stil te leggen. De transportbonden hebben stakingen voor onbepaalde tijd uitgeroepen en dreigen desnoods tot Kerstmis door te gaan.

Personeel van nationale en regionale spoorwegen legden woensdagavond het werk stil. Ook de metro in Parijs rijdt voor een belangrijk deel niet meer. Naar verwachting zullen de meeste tgv’s niet rijden.
Thalys heeft reizigers die donderdag of vrijdag naar Parijs wilden, geadviseerd hun reis uit te stellen. Veel toeristen hebben hun hotelboeking geannuleerd. In Parijs zal het openbaar vervoer donderdag in elk geval niet of nauwelijks functioneren.

Ook bij Air France wordt gestaakt. Onder anderen luchtverkeersleiders en grondpersoneel leggen het werk stil. Het is nog niet duidelijk hoeveel vluchten uitvallen, maar schattingen gaan uit van circa 30 procent.
Diverse airlines, waaronder Eurowings, waarschuwen als gevolg van de staking bij de Franse luchtverkeersleiders voor vertragingen. Tot zondagmorgen 8 december kunnen vertragingen of annuleringen voorkomen. Eurowings raadt reizigers aan om ruim op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel