Staking bij SAS is voorbij - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Staking bij SAS is voorbij

Door: | 3 mei, 2019

De pilotenstaking bij SAS is voorbij. Door de actie moest de Scandinavische airline de afgelopen week duizenden vluchten schrappen.

SAS zegt dat er een akkoord is gesloten met de vakbonden in Zweden, Denemarken en Noorwegen. ‘We hebben een collectieve overeenkomst getekend met onze vier pilotenvakbonden’, zegt CEO Rickard Gustafson in een verklaring op de website van SAS.

De piloten legden op vrijdag 26 april al het werk neer. Ze eisten hogere salarissen en betere werktijden. In totaal moest SAS 4.000 vluchten schrappen, waaronder ook vluchten van en naar Schiphol. Circa 380.000 reizigers werden gedupeerd door de acties.

De staking heeft de maatschappij tussen de 5,5 en 7,5 miljoen euro per dag gekost, schatten analisten. SAS-topman Gustafson maakte zich daarom grote zorgen over de financiële situatie van zijn bedrijf. Ook was hij bang dat klanten het vertrouwen in de maatschappij zouden verliezen.
Of de piloten van SAS ook daadwerkelijk de geëiste salarisverhoging van 13 procent hebben gekregen, waarvan ingewijden uit de luchtvaartsector eerder melding maakten, is niet bekend.

Foto: Topman Rickard Gustafson van SAS.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel