Spanje opent zijn grenzen al per 21 juni - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

1 Reactie

Spanje opent zijn grenzen al per 21 juni

Door: | 14 juni, 2020

Spanje opent zijn grenzen eerder dan gepland. Aanvankelijk zouden de grenzen tot 1 juli gesloten blijven vanwege het coronavirus, maar de openingsdatum is vervroegd naar 21 juni.

Voor reizigers uit Schengenlanden geldt dan geen inreisverbod meer. Ook hoeft niemand dan meer in quarantaine te worden geplaatst, meldt de Spaanse krant El Pais.
Alleen bezoekers uit Portugal moeten nog tot 1 juli wachten.

Volgens de Spaanse premier Pedro Sánchez laat het verkoop van de coronacrisis deze stap toe.

Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor Spanje staat momenteel (14 juni) nog op oranje (alleen noodzakelijke reizen). Spanje staat bij de groep landen waarvan het ministerie verwacht dat ze tussen 15 juni en 5 juli de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. Het reisadvies wordt dan aangepast naar geel.

Vanaf maandag 15 juni mogen maximaal 10.900 Duitse vakantiegangers naar Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera reizen. Ze nemen deel aan een proefproject waarbij de regionale regering van de Balearen, vier Duitse touroperators en hotels de strenge veiligheidsprotocollen testen die van toepassing zijn op toeristen vanwege de coronacrisis. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Henk van der Kooi

    Ik ben helemaal voor het versoepelen van de regels en het weer op gang laten komen van het toerisme; maar het moet wel op verantwoorde wijze en niet uitsluitend vanwege economische en financiële druk… ik las dat ook reizigers uit het nog zwaar getroffen UK welkom zijn in Spanje…? Daar zet ik dan mijn vraagtekens bij…

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.