Spanje: mogelijk meer proefprojecten voor opstart toerisme - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Spanje: mogelijk meer proefprojecten voor opstart toerisme

Door: | 11 juni, 2020

Spanje wil behalve op de Balearen mogelijk ook elders in het land proefprojecten beginnen met het opstarten van toerisme. Dat meldt de Nederlandse ambassadeur in Spanje, Jan Versteeg, in een update op Facebook.

‘Minister Maroto van Toerisme heeft woensdag laten weten dat er de komende dagen mogelijk nog meer projecten worden aangekondigd in andere delen van Spanje, misschien toch de Canarische Eilanden.’

Zoals bekend gaat op 15 juni een pilotproject van start om Duitse toeristen al vanaf 15 juni toestemming te geven naar de Balearen te reizen. Daarmee openen de Balearen twee weken eerder dan de rest van Spanje hun grenzen voor buitenlandse bezoekers.

Aan het pilotproject doen drie Duitse touroperators mee: TUI, DER Touristik en Schauinsland Reisen. Maximaal 10.900 Duitse vakantiegangers mogen in twee weken tijd de Balearen bezoeken, verdeeld over Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera.
De bezoekers verblijven in vier deelnemende hotels: Riu Concordia en Riu Bravo in Playa de Palma, Viva Golf en Aparthotel Alcudia Garden in Alcudia en Robinson Club in Cala d’Or.

Aanvankelijk zouden de Duitse bezoekers bij aankomst een coronatest moeten ondergaan en in afwachting van de uitkomst zes uur in hun hotel in quarantaine moeten. Van deze verplichting, die in Spanje nog tot en met 21 juni geldt, is het pilotproject vrijgesteld.

In plaats van een test moeten de Duitse vakantiegangers bij vertrek een vragenformulier invullen om te achterhalen of iemand met het coronavirus is besmet.
Voor touroperators en hotels is het pilotproject op de Balaeren een kans om ervaring op te doen met de nieuwe manier van werken. Volgens Duitse media is er veel belangstelling van consumenten voor het project. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel