Spanje: luchthavens stapsgewijs open; hervatting toerisme eind juni - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Spanje: luchthavens stapsgewijs open; hervatting toerisme eind juni

Door: | 19 mei, 2020

Veel Spaanse luchthavens gaan stap voor stap weer open voor internationaal vliegverkeer, zo heeft de regering maandag laten weten. Het gaat om Tenerife, Alicante, Sevilla, Menorca, Ibiza,  Valencia, Fuerteventura en Lanzarote. Het internationaal vliegverkeer mag hier volgende week maandag weer van start.

Eerder was al het groene licht gegeven voor El Prat/Barcelona, ​​Gran Canaria, Barajas/Madrid, Málaga en Palma de Mallorca. Hier is sinds deze week weer internationaal vliegverkeer toegestaan.
Dat schrijven de Spaanse krant El Pais en de Britse krant Express.

Onder andere de lokale regering van Tenerife had erop aangedrongen dat ook de luchthaven op dit eiland weer open kan voor internationaal vliegverkeer.
De regering heeft voor deze luchthavens gekozen omdat ze capaciteit om te kunnen omgaan met alle gezondheids- en veiligheidsvoorschriften, zoals temperatuurmeting van passagiers.

Volgens de Spaanse regering gaan ook andere luchthavens in Spanje stapsgewijs open. Er blijven echter strikte regels gelden over wie kan vliegen. Het geeft toeristen geen carte blanche om te reizen, aangezien iedereen die een internationale vlucht naar deze bestemmingen neemt, moet aantonen dat hij daartoe gerechtigd is.
Ook geldt nog steeds de regel dat buitenlandse reizigers de verplichting hebben om 14 dagen in quarantaine te blijven, hetzij thuis of een andere accommodatie.
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert voor Spanje nog steeds code oranje, ofwel alleen noodzakelijke reizen.

Toerisme
De Spaanse regering tempert de verwachtingen op een spoedige opening van de grenzen voor toeristen, schrijft de Süddeutsche Zeitung op basis van berichten van het Duitse persbureau dpa.

‘Ik hoop dat we eind juni de toeristische activiteiten kunnen hervatten’, zei minister van Transport, José Luis Ábalos. ‘We kunnen niet toestaan ​​dat buitenlande bezoekers het land binnenkomen terwijl er voor de Spaanse bevolking nog een uitgaansverbod geldt.’

Volgens de minister is er wel een werkgroep die zich buigt over een pilotproject voor hervatting van het toerisme op de Spaanse eilanden, om daarmee ervaring op te doen.

Bij de versoepeling van de maatregelen is sprake van grote verschillen. In zwaar getroffen regio’s als Madrid en Barcelona geldt nog zeker gedurende een week fase nul. Op kleinere eilanden die nauwelijks door het coronavirus zijn getroffen, zoals El Hierro, La Graciosa en La Gomera, en op het Balearen-eiland Formentera geldt al fase 2. Hier mochten circa 50.000 inwoners alweer naar het strand.

Naar verwachting zullen de Balearen en de Canarische Eilanden voorop lopen bij de hervatting van het toerisme in Spanje. Toerisme is goed voor 12 procent van het nationaal inkomen van Spanje. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.