Spanje: ergernis na onterechte terreurwaarschuwing - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Spanje: ergernis na onterechte terreurwaarschuwing

Door: | 24 juni, 2019

Spaanse toeristenorganisaties, vooral op de Balearen, zijn verbolgen over berichtgeving in Britse media, waarin ten onrechte wordt gewaarschuwd voor terreurgevaar.

Volgens onder andere de regering van de Balearen is deze berichtgeving op niets gebaseerd. De Britse media hebben de verhoogde politie-inzet in diverse Spaanse toeristenregio’s, die in het hoogseizoen gebruikelijk is, verwisseld met verhoogd terreurgevaar, zegt de organisatie voor toerismestrategie van de Balearen, meldt het Duitse persbureau dpa.

Er zouden meer dan 45 tendentieuze artikelen zijn verschenen, vooral in de Britse boulevardpers, die vakantiegangers waarschuwden voor ‘risico en verhoogd terreurgevaar’. En dat ook nog eens vlak voor het hoogseizoen.
Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tegenover het persbureau bevestigd dat er, anders dan in diverse media werd bericht, geen veranderingen in het reisadvies voor Spanje zijn. In Spanje gold in 2015 voor het laatst het twee na hoogste terreuralarm niveau 4.

Op de Balearen, waar toerisme goed is voor 45 procent van het bruto nationaalinkomen, wordt gevreesd dat de onterechte berichtgeving een negatieve invloed heeft op de last minute-boekingen. Ook op de Baleraren lopen de boekingen deze zomer achter op de verwachtingen.

(Visited 185 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel