Spaanse premier: buitenlandse toeristen vanaf 1 juli weer welkom - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Spaanse premier: buitenlandse toeristen vanaf 1 juli weer welkom

Door: | 23 mei, 2020

De druk op de Spaanse premier Pedro Sánchez neemt toe: vanaf juli wil hij weer buitenlandse toeristen in het land toelaten.

Op zijn vaste persconferentie op de zaterdag zei de premier dat hij vanaf 1 juli weer buitenlandse toeristen wil toelaten. Dat gebeurt onder veilige omstandigheden, zodat er geen gevaar bestaat voor bezoekers en de Spanjaarden zelf.

Dat meldt onder andere Die Welt op basis van berichten van het Duitse persbureau dpa.

Sánchez staat onder druk van onder andere de rechtse partij Vox om de anticorona-maatregelen te versoepelen. Zonder het geld van buitenlandse toeristen zou het land steeds dieper in een economische crisis glijden.

De grenzen gaan voor buitenlandse toeristen open wanneer ook Spanjaarden zelf weer binnen hun eigen land mogen reizen. De bewegingsvrijheid is Spanje is vooralsnog beperkt tot de eigen provincie.

Wat de veiligheidsmaatregelen precies inhouden en per welke datum in juli buitenlandse toeristen weer welkom zijn, maakte Sánchez niet bekend. In ieder geval zal de quarantaine die Spanje eerder instelde voor buitenlandse reizigers worden opgeheven.

De Spaanse minister van Transport, José Luis Ábalos, liet eerder al weten dat het buitenlands toerisme vanaf eind juni weer op gang wordt gebracht. Volgens hem wordt daarbij dan wel gekeken naar de gezondheidssituatie in het land waar toeristen vandaan komen en waar zij in Spanje naartoe willen.
Ábalos ziet allereerst veel mogelijkheden voor de Balearen en Canarische Eilanden, omdat daar ‘de gezondheidssituatie heel positief is’.

De bewindsman zei niet wat hij precies voor ogen heeft. Volgende week moet meer bekend worden.

De toerismesector in Spanje is goed voor 12 procent van de Spaanse economie. De sector zou dit jaar tussen de 90 en 125 miljard euro verlies lijden, zelfs als de regering vanaf eind juni het buitenlandse toerisme weer toelaat.

Spanje kreeg vorig jaar 83 miljoen buitenlandse toeristen over de vloer, van wie ruim 20 miljoen het land in juli en augustus bezochten. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.