Schiphol: onderhoud Polderbaan en Aalsmeerbaan - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Polderbaan weer beschikbaar

Schiphol: onderhoud Polderbaan en Aalsmeerbaan

Door: | 1 augustus, 2019

Schiphol heeft een nieuwe planning opgesteld voor het onderhoud aan de Polderbaan en Aalsmeerbaan in september en oktober. Het onderhoud aan de Polderbaan vindt eerder plaats, het onderhoud aan de Aalsmeerbaan later. De start- en landingsbanen zijn niet langer dan oorspronkelijk gepland buiten gebruik.

De Polderbaan is buiten gebruik van maandag 23 september tot en met zondag 29 september.

Tijdens dit onderhoud wordt een toename van vliegverkeer op de Buitenveldertbaan verwacht en wordt de Zwanenburgbaan voornamelijk gebruikt in/uit noordelijke richting.
De Aalsmeerbaan gaat in onderhoud van zondag 29 september tot en met zondag 13 oktober. Hierdoor starten en landen er meer vliegtuigen op de Buitenveldertbaan en is de Zwanenburgbaan naar verwachting vaker in/uit zuidelijke richting in gebruik.
Tussen zondag 13 oktober en zondag 20 oktober vindt er aanvullend onderhoud plaats aan een rijbaan naar de Aalsmeerbaan.

Schiphol wijzigde de planning in verband met werkzaamheden aan een rijbaan naar de Aalsmeerbaan. De werkzaamheden aan de rijbaan duren een week langer dan oorspronkelijk gepland en zouden daardoor overlappen met die aan de Polderbaan. Dat is in strijd met het beleid van Schiphol, waarin op één locatie tegelijk grotere werkzaamheden verricht kunnen worden om vertragingen in de afhandeling van vliegverkeer te voorkomen.

De nieuwe data zijn gekozen om te voorkomen dat de Polderbaan en de Aalsmeerbaan gelijktijdig in onderhoud zijn of dat een start- of landingsbaan tijdens de herfstvakantie in onderhoud is.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel