Sambasso lanceert nieuw label: TravelPortal - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Sambasso lanceert nieuw label: TravelPortal

Door: | 5 december, 2016

Onder de naam TravelPortal lanceert Sambasso dinsdag 6 december een nieuw retailmerk op zijn Retail Platform. ‘TravelPortal is het antwoord op de nieuwe Richtlijn Pakketreizen en biedt reisagenten de mogelijkheid om in een beschermde omgeving, dus zonder zelf aansprakelijk te zijn, pakketten samen te stellen voor stedentrips en Middellandse Zee-bestemmingen’, zegt algemeen directeur Bert Wildeman.

Via TravelPortal kunnen realtime vervoer, verblijf en transfers worden geboekt. TravelPortal maakt gebruik van diverse beddenbanken, die samen goed zijn voor meer dan 5.000 hotels. Voor het vliegaanbod wordt gestart met lowcost airlines als Transavia en easyJet.
Het aanbod is alleen boekbaar als arrangement. De uitvoering ligt in handen van de virtuele touroperator TravelAssist. Deze touroperator heeft inmiddels het lidmaatschap van SGR en ANVR aangevraagd en wil begin 2017 van start gaan. ‘Wij bieden daarmee straks een betrouwbaar alternatief voor de bulkbestemmingen in het Middellandse Zeegebied en voor de Europese stedentrips’, zegt Wildeman, die geen details wil noemen en alleen wil prijsgeven dat achter TravelAssist ‘een grote investeerder’ schuilgaat.

Zoover
Uit onderzoek van TravMagazine blijkt dat de Nederlandse internetondernemer Erwin Rooymans de investeerder is achter TravelAssist. Rooymans is bekend als voormalig medeoprichter van Zoover.nl, die zijn aandelen in 2012 verkocht en sindsdien in start-ups investeert. TravelAssist maakt gebruik van technologie die is gebaseerd op het Duitse Peakwork.
Sambasso, dat een jaar geleden werd opgericht op initiatief door Fadiro, heeft op zijn platform diverse leveranciers gebundeld en onder eigen labelnamen boekbaar gemaakt voor reisagenten die zijn aangesloten bij het automatiseringssysteem BAS.

Foto: Bert Wildeman en Erik Land van Sambasso.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel