Ryanair moet Frankrijk miljoenen terugbetalen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ryanair moet Frankrijk miljoenen terugbetalen

Door: | 5 augustus, 2019

Ryanair moet 8,5 miljoen euro aan Frankrijk terugbetalen wegens onterecht ontvangen staatssteun. Afspraken om de luchthaven van Montpellier te promoten, zijn in strijd met Europese wetgeving.

Ryanair had vorig jaar een contract gesloten met de organisatie die het toerisme en de economische ontwikkeling in de regio Montpellier stimuleert, de APFTE. De organisatie betaalde Ryanair een bedrag van 8,5 miljoen euro. In ruil daarvoor plaatste Ryanair op zijn website advertenties waarin Montpellier en omgeving als een toeristische bestemming werden gepromoot.

Met deze betalingen hebben de Franse autoriteiten Ryanair bevoordeeld ten opzichte van de concurrentie, zegt EU-mededingingscommissaris Margrethe Vestager. Tegelijk zouden hiermee andere regionale luchthavens zijn benadeeld. Daarmee is sprake van een overtreding van de EU-regels voor staatssteun, zegt het Duitse persbureau dpa.

Volgens de EU-commissie waren de betalingen niet zozeer bedoeld vanwege de daadwerkelijke advertentiebehoeften van APFTE, maar dienden deze alleen om Ryanair op de luchthaven te houden. Bovendien werd de overeenkomst alleen gesloten met Ryanair en een dochteronderneming, maar niet met andere airlines. Ryanair vliegt sinds april 2019 niet meer op Montpellier.

(Visited 145 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel