Russen kunnen op vakantie naar Syrië - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Russen kunnen op vakantie naar Syrië

Door: | 26 november, 2019

Russische reizigers kunnen een geheel verzorgde vakantie naar Syrië boeken. Russische reisorganisaties vermelden daarbij echter niet dat het land in oorlog is.

Reislustige Russen die Syrië willen ontdekken, kunnen daarvoor sinds kort terecht bij ‘Mirakel’, meldt NRC Handelsblad. Het reisbureau in Moskou biedt vanaf maart volgend jaar volledig verzorgde reizen naar het door oorlog verwoeste land.

Zo biedt Mirakel achtdaagse reizen aan onder de naam ‘Legendes van het Midden-Oosten’.
Volgens een advertentie gaat de reis per vliegtuig van Moskou naar Beiroet, vanwaar een niet nader toegelichte ‘transfer’ naar de Syrische hoofdstad Damascus plaatsvindt. Een visum zou voor 35 dollar aan de Syrische grens worden geregeld. De reizigers overnachten in vier- en vijfsterren hotels. De reis wordt aangeboden in samenwerking met ‘Syrische partners’.

De reisorganisatie vertelt nergens iets van de oorlog die Syrië de afgelopen acht jaar in puin heeft gelegd. Ook wordt met geen woord gerept over de terreurdreiging als gevolg waarvan ook in Rusland een negatief reisadvies geldt.
Zo wordt het beroemde 11-eeuwse kasteel Krak des Chevaliers omschreven als ‘een van de best bewaarde monumenten uit de tijd van de Kruisridder’. Dat het kasteel in 2015 ernstig werd beschadigd, blijft onvermeld.

Datzelfde geldt voor de middeleeuwse citadel van Aleppo, die in 2000 werd gerestaureerd en de afgelopen jaren werd verwoest.
Een medewerker van Mirakel zegt tegen de krant dat hij geen stormloop verwacht. Toch is er concurrentie. Reisbureau Kilimanjaro uit Moskou laat weten ook reizen naar Syrië aan te bieden. Vijftig toeristen zouden het land al hebben bezocht.

Foto: De citadel van Aleppo in 2010, nog voor het uitbreken van de burgeroorlog in Syrië (Foto Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel