Ruime meerderheid voor motie Dijkstra (VVD) - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Ruime meerderheid voor motie Dijkstra (VVD)

Door: | 29 september, 2020

De motie die Twee Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) vorige week donderdag heeft ingediend, waarin hij vraagt om genuanceerde reisadviezen, is met een ruime meerderheid aangenomen. Bijna alle partijen hebben ingestemd.

‘Ik weet dat Buitenlandse Zaken hier mee aan de slag wil’, zegt Dijkstra desgevraagd tegen TravMagazine. ‘Het economisch belang weegt natuurlijk altijd minder zwaar dan het belang van de volksgezondheid, maar moet wel in ogenschouw worden genomen bij de totstandkoming van de reisadviezen. Ik ben benieuwd wat er op dit gebied uit Europa komt, daar wordt ook gewerkt aan meer transparante reisadviezen.’
Dijkstra blijft de voortgang monitoren.

Dijkstra stelde donderdagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer dat het belangrijk is dat de overheid het gesprek blijft aangaan met de reissector, over waar de vraag waar oplossingen mogelijk zijn om de coronacrisis te doorstaan.

In zijn motie vroeg hij de regering reisadviezen beter af te stemmen met andere landen, vooral in Europa, en te komen tot een eenduidig systeem met nuancering en ruimte voor lokaal maatwerk. Bij de stemming over de motie gingen dinsdag vrijwel alle partijen akkoord.
De motie werd alleen niet gesteund door Kamerlid Van Kooten-Arissen (fractie Van Kooten-Arissen, die afwezig was) en de Partij voor de Dieren (PvdD) die tegen stemde.

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.