Ruime marge: ‘737 MAX mag dit jaar weer vliegen’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ruime marge: ‘737 MAX mag dit jaar weer vliegen’

Door: | 12 juni, 2019

De Boeing 737 MAX mag uiterlijk dit jaar weer de lucht in. Dat heeft een veiligheidsexpert van de Amerikaanse toezichthouder FAA, Ali Bahrami, gezegd tegen persagentschap Bloomberg.

Over het opheffen van het vliegverbod voor de MAX wordt de laatste weken druk gespeculeerd.

Topman Daniel Elwell van de Federal Aviation Administration liet in de tweede helft van mei weten dat de FAA niet over één nacht ijs gaat bij het beoordelen van de software-update die Boeing voor de MAX heeft doorgevoerd. Hij stelde dat zijn experts elke steen zullen omdraaien voordat het toestel weer mag vliegen. ‘Als het een jaar duurt voordat we het toestel weer helemaal goedkeuren, dan is dat zo.’
Twee dagen later tekende persbureau Reuters op dat het toestel eind juni alweer de lucht in zou mogen. Een paar dagen later werd als termijn ‘eind juli’ genoemd.

Met de recente mededeling dat de MAX in ieder geval voor het einde van het jaar weer mag vliegen, houdt de FAA nu een ruime marge aan. De kosten voor airlines die exemplaren van het vliegtuigtype in hun vloot hebben, en deze nu aan de grond moeten houden, lopen ondertussen verder op.
De 737 MAX staat sinds eind maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes met het type toestel in vijf maanden tijd.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel