Ruim 85.000 extra bezoekers voor Weeze Airport in één weekend - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ruim 85.000 extra bezoekers voor Weeze Airport in één weekend

Door: | 19 juli, 2019

Airport Weeze beleeft een topweekend, met ruim 85.000 extra bezoekers. De aanleiding is het dance-event Parookaville dat voor het vijfde jaar op het luchthaventerrein wordt gehouden.

Er zijn tien podia waar meer dan 300 dj’s van over de hele wereld optreden. Enkele bekende namen: The Chainsmokers, Armin van Buuren en Afrojack. Het hoofdpodium is 200 meter breed. Op het terrein is een tijdelijke camping ingericht, met houten huisjes of ruimte voor eigen tent. Meer dan 40.000 bezoekers overnachten hier het hele weekend.

De Duitse grensluchthaven verwacht de komende zes vakantieweken ruim 200.000 passagiers, zowel uit Duitsland als uit Nederland. Ryanair is al 16 jaar de grootste airline op Weeze. Deze zomer worden vluchten naar meer dan 30 populaire bestemmingen aangeboden.
De luchthaven, die ook erg populair is bij Nederlandse reizigers, verwacht dit jaar tussen de 1,3 en 1,5 miljoen passagiers. Bijna de helft van hen komt uit Nederland.

Het voordeel van een dance-event bij een luchthaven is dat de dj’s, althans degenen die het zich kunnen veroorloven, met hun privéjet bijna naast het podium kunnen landen. Het blijft een sport om te speculeren wie er nu weer komt ingevlogen.

Foto: luchthavendirecteur Ludger van Bebber en marketingmanager Holger Terhorst.

(Visited 165 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel