Rome wil vandalisme door toeristen aanpakken - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Rome wil vandalisme door toeristen aanpakken

Door: | 4 mei, 2019

Rome wil vandalisme door toeristen gaan aanpakken. Na de derde vernieling van een monument door toeristen in zes dagen tijd, gaat de burgemeester van de Italiaanse hoofdstad over tot actie. Er zijn maatregelen aangekondigd om toeristen die de boel slopen te straffen, meldt de NOS.

De afgelopen dagen werd bij het Colosseum een aantal muren vernield van een paar duizend jaar oud. Het begon op 25 april, toen een toerist de initialen van zijn eigen gezin in de muur kraste. Een paar dagen later wilde een andere toerist de naam van zijn vriendin op de muur achterlaten.
Een andere toerist probeerde eind deze week datzelfde, maar die kwam niet verder dan de letter ‘T’. Voordat hij ook maar iets kon opschrijven, werd hij in de kraag gegrepen door de bewakers. Wat hij precies wilde opschrijven, is niet duidelijk.
De burgemeester wil nu meer gewapende bewakers inzetten bij onder andere het Colosseum, een belangrijke attractie in Rome. De burgemeester wil ‘de barbaren’ uit Rome verwijderen. Mensen die vandalisme in Rome hebben gepleegd en een veroordeling achter hun naam hebben, mogen de stad niet meer in.

Het is nog niet duidelijk hoe de burgemeester de vandalen precies wil verbannen. Want iemand toegang tot de stad ontzeggen, gaat niet zomaar. Mogelijk zou Rome gebruik kunnen maken van dezelfde wet die in Italië wordt ingezet rond voetbalwedstrijden. Dat is een wettelijk stadionverbod, en teven een gebiedsverbod. Belangrijk is het signaal dat wordt afgegeven, meldt de NOS, vooral richting toeristen die kleine souvenirs uit het Colosseum willen meenemen.

Venetië
Rome is niet de eerste stad in Italië die overlast door toeristen bestrijdt. TravMagazine meldde in september vorig jaar al dat Venetië maatregelen ging nemen om overlast van toeristen tegen te gaan. Doel was om te voorkomen dat toeristen op drukke plekken in de stad op stoepen en trappen gaan zitten. Het gemeentebestuur sprak van ‘lomp gedrag van toeristen’.

Florence
Florence kondigde eveneens in september maatregelen aan tegen ongewenst gedrag door toeristen. Zo mogen toeristen niet meer op straat eten tijdens ‘piekuren’. Het verbod geldt voor enkele populaire en veelbezochte straten in de Italiaanse stad. Daarbij mogen mensen ook niet blijven rondhangen op stoepen, voor deuren of voor winkels. De gemeente Florence wilde met het verbod de hoeveelheid afval en drukte in vier drukbezochte straten en pleinen verminderen. (Foto: Shutterstock).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel