Rome slingert Nederlander op de bon wegens wangedrag - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Rome slingert Nederlander op de bon wegens wangedrag

Door: | 14 juli, 2019

Nog geen week nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken in een aangepast reisadvies toeristen op het hart drukte zich te gedragen in Rome, is de eerste Nederlander op de bon geslingerd.

Het gaat om een 36-jarige Nederlander die een boete van 550 euro heeft gekregen omdat hij muntjes uit een fontein op Piazza Navona in de Italiaanse hoofdstad heeft gehaald.

Volgens de NOS werd hij op heterdaad betrapt toen hij in de vroege ochtend in de Fontana del Moro van Bernini en Giacomo della Porte stapte. Toen hij besefte dat de politie hem had gezien, probeerde hij de buit nog te verbergen, zegt de Romeinse politie.

Het stadsbestuur van Rome, onder leiding van burgemeester Virginia Raggi, treedt sinds kort hard op tegen irritant en onbeschaafd gedrag van toeristen. Het is onder andere verboden om pootje te baden in de fonteinen en om na 23.00 uur alcohol te drinken op straat. Ook het bekladden en kerven van namen op monumenten – wat tientallen malen per jaar gebeurt – wordt niet meer getolereerd.

Binnenkort worden de straffen verhoogd. ‘Rome blijft een gastvrije stad, maar dat wil niet zeggen dat we allerlei gedrag maar moeten tolereren’, zegt burgemeester Raggi.

(Visited 286 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel