RIU bouwt hotels in Senegal - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

RIU bouwt hotels in Senegal

Door: | 4 juni, 2019

RIU Hotels & Resorts gaat naar Senegal. De hotelketen heeft 25 hectare grond gekocht in het gebied van Pointe Sarène, aan de westkust van Senegal.

Dit is volgens RIU een paradijselijke bestemming die zich op toeristisch gebied volop ontwikkelt. Hiermee consolideert de keten haar betrokkenheid bij het Afrikaanse continent, waar zij al zes hotels bezit (vijf in Kaapverdië en één in Tanzania) en nog eens vijf hotels in Marokko.

RIU investeert 150 miljoen euro in de aankoop van grond en de ontwikkeling van de toekomstige hotels. Het RIU-project in Senegal bestaat uit twee fasen: een eerste fase waarin een hotel uit de Classic-serie wordt geopend, met circa 500 kamers, en een volgende fase met de bouw van een hotel van de RIU Palace-lijn, met een capaciteit van ongeveer 800 gasten. De werkzaamheden gaan in november dit jaar van start. Over een datum voor de opening is nog niets bekend.

De nieuwe internationale luchthaven Blaise-Diagne ligt op 35 kilometer van de door RIU aangekochte grond. Ook is er een snelweg aangelegd, die de luchthaven met de stad Dakar verbindt. Voor het project van de hotelketen wordt een afslag vanaf de weg aangelegd.

(Visited 182 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel