Riksja Roadtrips biedt coronaproof natuurreizen dicht bij huis - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Riksja Roadtrips biedt coronaproof natuurreizen dicht bij huis

Door: | 17 september, 2020

Riksja Travel en Campspace slaan de handen ineen en bieden duurzame vakanties dicht bij huis aan. De Riksja Roadtrips maak je door Nederland, België en Duitsland met tent, (gehuurde) camper, vouwwagen of caravan.

‘Een schot in de roos’, aldus Sanne Stoppelenburg, International product lead bij Riksja Travel. ‘In de snel veranderende markt blijven we positief en moet je kansen zien. Campspace kent de beste natuurplekken van Nederland, Duitsland en België en Riksja travel is zowel binnen als buiten Europa specialist in het organiseren van individuele rondreizen. Hierdoor kunnen we onze formule nu ook dichter bij huis aanbieden.’

Hugo van Donselaar, CEO Campspace.com zag tijdens de coronacrisis het aantal boekingen met meer dan 1000% stijgen. ‘Met onze campspaces bij locals bieden we een mooi en duurzaam alternatief voor de citytripjes naar Barcelona en Venetië. Dankzij de samenwerking met Riksja Travel kunnen we een grotere groep kennis laten maken met deze nieuwe manier van reizen.’ De Riksja Roadtrips maak je door Nederland, België en Duitsland met tent, (gehuurde) camper, vouwwagen of caravan. Maar ook zijn er bijzondere logeeradressen waar je – zónder buren – in blokhutten of glamping tenten slaapt.

Positieve impact
Campspace en Riksja Travel zien zichzelf als voorvechters van verantwoord toerisme. Met de nieuwe roadtrips wordt gebruik gemaakt van bestaande, onbenutte stukken natuur waardoor je dicht bij huis kunt genieten van een buitenvakantie. Daarbij staat verbinding en ontmoeting in de roadtrips centraal. Je ontdekt de natuur zoals ze is en ontmoet de lokale hosts. Geheel kleinschalig en persoonlijk dus. Daar komt bij dat de opbrengsten van een roadtrip direct terecht komen bij de lokale verhuurders en niet bij grotere hotelketens.

Deel dit artikel