Reiswerk Pensioenen goes digital - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Reiswerk Pensioenen goes digital

Door: | 19 oktober, 2015

Morgen krijgen 4700 medewerkers uit de Nederlandse reisbranche een ansichtkaart in de brievenbus met de oproep naar een website te gaan. Het is een campagne van Reiswerk Pensioenen, vertelt Frank Radstake van de ANVR.

Iedereen in de reisbranche onder de 35 die pensioen opbouwt bij Reiswerk Pensioenen krijgt het oproepje. ‘De reden is dat het pensioenfondsen sinds kort bij wet is toegestaan om hun communicatie digitaal te laten verlopen. Vroeger moesten we alles schriftelijk doen. Wij willen heel graag overstappen op digitale communicatie, maar daar moeten de deelnemers aan het pensioenfonds wel toestemming voor geven. Dat kan makkelijk via de website die op de ansichtkaart staat’, aldus Radstake.

De reden dat de communicatiecampagne zich eerst richt op de jeugdige doelgroep tot 35 jaar, komt doordat deze mensen nog niet echt betrokken zijn bij hun pensioen. ‘Uit onderzoek van de pensioensector blijkt dat 90 procent niet pensioenbewust is. Mensen ervaren pensioenen als ingewikkeld. Door nu alle informatie overzichtelijk online te presenteren, willen wij dat probleem wegnemen. Alle reden dus om toestemming te geven voor digitale communicatie’, is de oproep van Radstake.

Deel dit artikel