Reisadvies voor Slovenië naar geel - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Reisadvies voor Slovenië naar geel

Door: | 1 oktober, 2020

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Slovenië versoepeld van oranje naar geel. Wel heeft Slovenië reisbeperkingen ingesteld alleen voor inwoners uit Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht, of voor reizigers die naar Slovenië vertrekken vanuit deze drie provincies.

De reden is de stijging van het aantal coronabesmettingen in deze drie provincies.

Voor reizigers (dus inwoners van, of reizigers vertrekkend uit) andere Nederlandse provincies gelden – op dit moment – geen reisbeperkingen. De kleurcode van het land wordt daarom aangepast van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op, veiligheidsrisico’s).

‘Houd u er rekening mee dat de situatie kan veranderen en ook voor deze provincies reisbeperkingen kunnen worden opgelegd door de lokale autoriteiten’, zegt het ministerie

‘Bent u woonachtig in de provincie Noord-Holland, Zuid-Holland of de provincie Utrecht, of start uw reis naar Slovenië vanuit 1 van deze 3 provincies, dan geldt het volgende: u hoeft NIET in quarantaine als u bij aankomst in Slovenië een negatieve PCR-Covid-19 testuitslag kunt laten zien. De test mag niet ouder zijn dan 48 uur (moment testafname) en moet zijn afgegeven door een erkend instituut in een Schengenland.’

Wie geen negatieve PCR-Covid-19 testuitslag kan laten zien, is verplicht 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. ‘Let op: de Sloveense overheid controleert goed op naleving van deze regel. Meer informatie is te vinden op de website van de Sloveense overheid. Als u vanuit Slovenië terugkomt, hoeft u in Nederland NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Slovenië.’ (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.