Recordjaar voor Europa-Park - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Recordjaar voor Europa-Park

Door: | 2 januari, 2020

Europa-Park vervolgt zijn succeskoers. Het grootste vrijetijdspark van Duitsland kreeg vorig jaar ruim 5,7 miljoen bezoekers over de vloer. Dat is meer dan ooit tevoren, zo heeft het park donderdag laten weten. In 2018 werden nog 100.000 bezoekers minder geteld.

In de cijfers over vorig jaar zijn de bezoekers van Rulantica, het nieuwe waterpark dat eind november werd geopend, nog niet meegeteld. Het waterpark heeft volgens eigenaar Ronald Mack een vliegende start gemaakt. ‘Daarover zijn we in het bijzonder verheugd, omdat een waterpark iets nieuws voor ons is.’

Het nieuwe hotel Krønasår, dat in mei vorig jaar zijn deuren opende, heeft een bezettingsgraad van meer dan 90 procent. Het viersterren-hotel is tevens een eigen versie van een natuurkundemuseum en biedt plaats aan 1.300 gasten.

Europa-Park investeerde bij elkaar 180 miljoen euro in de bouw van het nieuwe hotel en de realisatie van Rulantica. Dat is de grootste investering die het park ooit in één keer heeft gedaan.

Daarbij komt nog de wederopbouw van het Scandinavische themagedeelte van het park, dat eerder door brand werd verwoest en de nieuwe attractie Snorri Touren.
Het Europa-Park Resort bestaat nu uit twee parken, zes hotels en een zogeheten confertainment center. Met een omvang van 145 hectare is Europa-Park het grootste attractiepark van Duitsland. Het park bevindt zich in Rust, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Freiburg.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel