Qantas ontslaat 6.000 medewerkers - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Qantas ontslaat 6.000 medewerkers

Door: | 25 juni, 2020

Het Australische Qantas ontslaat zeker 6.000 medewerkers en haalt voor komend jaar honderd toestellen uit de vloot om de coronacrisis te overleven.

Daarmee krimpt het personeelsbestand van het bedrijf met een vijfde. Ruim 80 procent van het personeel zit sinds maart met gedwongen verlof thuis.

Dat meldt onder andere de NOS.

De Australische regering verklaarde vorige week nog dat de grens waarschijnlijk nog tot in het nieuwe jaar dicht zal blijven. Dat leidde ertoe dat Qantas alle internationale vluchten, behalve die naar Nieuw-Zeeland, tot eind oktober annuleerde. Omdat Australië de uitbraak van het virus nu redelijk onder controle lijkt te hebben, groeit de vraag naar binnenlandse vluchten wel weer.

Topman Alan Joyce verwacht dat de omzet van het bedrijf nog zeker de komende drie jaar lager zijn dan voor de coronacrisis, waardoor het bedrijf moet krimpen om te kunnen blijven bestaan.

Volgens analisten maakt Qantas zich ook op voor de concurrentiestrijd op de binnenlandse markt met Virgin Australia, dat een doorstart gaat maken. Virgin Australia gaat zich vooral op binnenlandse vluchten richten. (Foto Qantas)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.