Porsche en Boeing samen de lucht in - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Porsche en Boeing samen de lucht in

Door: | 10 oktober, 2019

Porsche en Boeing gaan samen werken aan de realisatie van een variant op een vliegende auto. De bedrijven hebben een memorandum van overeenstemming getekend voor ‘het verkennen van de mogelijkheden voor de premium stedelijke luchtmobiliteitsmarkt en het uitbreiden van stedelijk verkeer naar het luchtruim’.

Dat hebben beide bedrijven donderdag laten weten.

‘Porsche wil zijn bereik als sportautofabrikant vergroten door een toonaangevend merk te worden voor premium mobiliteit. Op de lange termijn betekent dit misschien wel dat we naar de derde dimensie van reizen gaan’, zegt Detlev von Platen. hoofd sales en marketing van Porsche AG.

Als onderdeel van de samenwerking gaan de bedrijven een internationaal team creëren om zich te richten op diverse aspecten van stedelijke luchtmobiliteit, zoals een analyse van de marktpotentie van premiumvoertuigen en van use cases voor persoonlijk eigendom van vliegtuigen.

Boeing, Porsche en Aurora Flight Sciences, een dochterbedrijf van Boeing, zijn ook bezig met het ontwikkelen van een concept voor een volledig elektrisch voertuig dat verticaal opstijgt en landt.
Ingenieurs van beide bedrijven en van Porsche Engineering Services GmbH and Studio F.A. Porsche, dochterbedrijven van Porsche, gaan een prototype testen.

In maart 2018 liet Von Platen al weten dat Porsche een vliegend passagiersvoertuig wil ontwikkelen. Passagiers zouden geen vlieglicentie nodig hebben, omdat bijna alles geautomatiseerd verloopt. Wel zouden zij enige mate van controle behouden.

Deze organisatie houdt zich bezig met een ‘mobiliteitsecosysteem’ waarin zelfrijdende- en bestuurde voertuigen veilig naast elkaar kunnen bestaan. ‘Porsche en Boeing brengen precisie-engineering, stijl en innovatie samen, om de stedelijke luchtmobiliteit wereldwijd te kunnen versnellen.’

Over een datum waarop een personenvoertuig het luchtruim kan kiezen, is niets bekend. Een onderzoek uit 2018 door Porsche Consulting voorspelt dat de markt voor stedelijke luchtmobiliteit vanaf 2025 zal versnellen. Het onderzoek geeft ook aan dat deze vorm van vervoer passagiers sneller en efficiënter zal vervoeren dan huidige vormen van vervoer over land, tegen lagere kosten en met meer flexibiliteit. (Foto: Boeing).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel