Polen heropent grenzen voor EU-burgers - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Ga mee naar Krakau

Polen heropent grenzen voor EU-burgers

Door: | 11 juni, 2020

Polen heropent zaterdag 13 juni zijn grenzen voor andere EU-landen. Dat heeft premier Mateusz Morawiecki aangekondigd, aangezien zijn land de lockdown vanwege het coronavirus verlicht.

De aankondiging komt in het kader van een verzoek van de Europese Commissie op 5 juni aan de lidstaten om hun grenzen tegen 1 juli te heropenen.

Door de heropening van de grenzen kunnen burgers van andere EU-landen Polen weer binnenkomen.
Internationale vluchten worden drie dagen later, vanaf 16 juni, hervat, melden Polskieradio.pl en Xinhuanet.com.

Morawiecki vertelde woensdag aan verslaggevers dat Polen de handelsbetrekkingen met de Europese Unie zo snel mogelijk moet herstellen.
Hij voegde eraan toe: ‘We bevinden ons op een belangrijk moment in de strijd tegen het coronavirus. We weten niet wat de situatie zal zijn in een maand, of twee of drie. Maar vandaag kunnen we zeggen dat we risico’s op de juiste manier aanpakken.’

Polen sloot op 15 maart zijn grenzen tijdelijk voor niet-ingezetenen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen.
Internationale lijnvluchten en passagiersverbindingen per spoor werden dezelfde dag opgeschort.

Polen heropende vorige week zijn luchtruim voor binnenlandse vluchten.

Premier Rutte maakte vorige week een planning bekend voor versoepeling van het reisadvies. Voor 12 Europese landen en de zes Caribische eilanden die onderdeel zijn van het koninkrijk wordt het reisadvies vanaf 15 juni versoepeld.

Polen staat in de lijst met landen waarvoor tussen 15 juni en 5 juli ook een versoepeling wordt verwacht. Het gaat om landen die nog moeten besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. Het reisadvies wordt dan aangepast naar geel.

Foto: Krakau in Polen. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel