Passagier opent nooddeur in plaats van toiletdeur: 7 uur vertraging - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Passagier opent nooddeur in plaats van toiletdeur: 7 uur vertraging

Door: | 10 juni, 2019

Een vlucht van Pakistan International Airlines vanuit Manchester naar Islamabad (Pakistan) heeft zeven uur vertraging opgelopen doordat een passagier per ongeluk een nooduitgang opende in plaats van de toiletdeur.

Het voorval gebeurde net voor het opstijgen, waardoor de evacuatieglijbaan in werking trad, meldt het AD.
Vlucht PK 702 van Pakistan International Airlines (PIA) was afgelopen vrijdagavond klaar voor vertrek naar Islamabad. De deuren waren ‘bewapend’, de stand waarin de noodevacuatieglijbaan uitklapt zodra een deur wordt geopend. Hoewel de bordjes dat passagiers hun veiligheidsgordel moesten omdoen, inmiddels aan waren, besloot een vrouwelijke passagier toch nog het toilet te gebruiken. Maar zij opende per ongeluk de nooduitgang aan de achterkant van het vliegtuig in plaats van de naastgelegen toiletdeur.

Het cabinepersoneel zou normaal gesproken bij de nooduitgang zitten. Het is niet duidelijk waarom deze het incident niet kon voorkomen. In een verklaring zegt de airline: ‘Een passagier opende ten onrechte de nooddeur waardoor de noodglijbaan geactiveerd werd.’
Het vertrek werd onmiddellijk gestopt en alle passagiers moesten het vliegtuig verlaten. Nadat een glijbaan per vergissing is ingezet, kan een airline ervoor kiezen om te blijven vliegen en deze op haar thuisbasis te vervangen. Dat heeft PIA ook gedaan. Wel moest het aantal passagiers worden verminderd en worden afgestemd op de verminderde evacuatiecapaciteit van het vliegtuig. Het toestel kon uren later vertrekken, nadat 38 passagiers zich vrijwillig hadden gemeld om op een latere vlucht te vertrekken. (Foto: Shutterstock).

(Visited 570 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel