Overname Condor door Lufthansa Group lijkt van de baan - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Overname Condor door Lufthansa Group lijkt van de baan

Door: | 24 juni, 2019

De overname van de Duitse vakantievlieger Condor door Lufthansa Group lijkt van de baan. De financiële topman van Lufthansa, Ulrik Svensson, liet maandag weten er niet meer vanuit te gaan dat de Lufthansa-groep betrokken zal zijn bij een mogelijke koop van Condor, onderdeel van Thomas Cook Airlines.

Analisten hadden Svensson maandag met de vraag geconfronteerd, tijdens een presentatie in Frankfurt, meldt het Duitse persbureau dpa. Volgens Svensson zijn er diverse struikelblokken die een overname in de weg staan. Zo zou Condor over een verouderde vloot beschikken, die een hoge investering vergt.
Ook de geplande integratie van Condor in Eurowings, de lowcost-dochter van Lufthansa, zou complex zijn. Dat zou niet langer passen in de nieuwe Eurowings-strategie van Lufthansa. Volgens deze strategie, die maandag werd gepresenteerd, moet Eurowings zich volledig  concentreren op point-to-point-activiteiten voor de korte- en middellange afstand.

Lufthansa had in eerste instantie vooral belangstelling voor de langeafstandsactiviteiten van Condor, dat begin februari als onderdeel van de hele luchtvaarttak van Thomas Cook in de etalage werd gezet.

Op de middellange afstand is er volgens Lufthansa-topman Carsten Spohr momenteel te veel concurrentie. Zo richten Ryanair en Easyjet zich de laatste tijd nadrukkelijk op belangrijke routes van Condor, zoals Mallorca. Op deze populaire bestemming bij Duitse vakantiegangers proberen zij Condor uit de markt te prijzen.
Lufthansa kondigde maandag een koerswijziging en bezuinigingsoperatie voor Eurowings aan, die de airline vanaf 2021 weer winstgevend moet maken.

(Visited 389 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel