Oprichter Anex Tourism Group koopt aandelen Thomas Cook - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Oprichter Anex Tourism Group koopt aandelen Thomas Cook

Door: | 1 augustus, 2019

De Turkse ondernemer Neset Kockar, de oprichter en CEO van Anex Tourism Group, heeft de laatste koersdaling van Thomas Cook Group gebruikt om fors aandelen in het reisbedrijf te kopen.

Kockar bezit momenteel 6,7 procent van de aandelen. Nadat de transactie woensdag bekend werd, schoot de koers van het aandeel omhoog. Dat meldt onder andere de Britse krant The Telegraph. Uit een melding van de beurs van Londen blijkt dat Kockar zijn pakket aandelen stap voor stap heeft uitgebouwd.

Naast het Chinese Fosun, dat met 18,7 procent de grootste aandeelhouder is van Thomas Cook Group, zijn het vooral institutionele beleggers als banken en vermogensbeheerders die aandelenpakketten in enige omvang van het reisbedrijf bezitten.

De beurskoers van Thomas Cook daalde twee weken geleden opnieuw toen het concern zijn herfinancieringsplan bekendmaakte, met een hoofdrol voor Fosun en de banken.
Omdat de schuldeisers (de banken) hun vorderingen willen omzetten in aandelen en het bedrijfskapitaal moet worden vergroot, verwatert de waarde van de bestaande aandelen. Hiervan zijn kleinere (particuliere) beleggers de dupe. Dat leidde tot een daling van de aandelenkoers.

Het is kort gezegd de bedoeling dat Fosun de meerderheid van de touroperatoractiviteiten overneemt en een minderheidsbelang neemt in Thomas Cook Airlines.

Anex Tourism Group heeft het hoofdkantoor in Antalya. De familie runt een van de grootste touroperators in Rusland, waartoe ook de vakantievlieger Azur Air behoort. Daarnaast heeft het bedrijf touroperators in Oost-Europa en andere landen. Ook beschikt Amex over inkomende agenten en hotels in Turkije. Anex Tours bestaat 20 jaar en is sinds 2016 ook actief op de Duitse markt. Het Duitse hoofdkantoor staat in Düsseldorf.

(Visited 540 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel