Opnieuw deel Thomas Cook Duitsland verkocht - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Opnieuw deel Thomas Cook Duitsland verkocht

Door: | 31 december, 2019

Opnieuw is een deel van het failliete Thomas Cook Duitsland verkocht. De callcenter-dochter GfR, met ruim 500 werknemers, gaat naar een fonds dat wordt geadviseerd door de in München gevestigde investeringsmaatschappij Dubag.

De verkoop was voor Kerstmis al rond, dus goedkeuring door de mededingingsautoriteiten was niet nodig, meldt het Duitse persbureau dpa. Een aankoopprijs is niet bekendgemaakt.

GfR (Gesellschaft für Reisevertriebssysteme) is als callcenter actief voor klanten van online reisportals, mobiele reisagenten en reisbureaus. Het bedrijf behaalde in 2018 een omzet van 27 miljoen euro.

De nieuwe eigenaar wil met het bestaande management de activiteiten van het bedrijf voortzetten. Het in München gevestigde bedrijf adviseert en beheert participatiefondsen met geld van grote beleggers.
Met de verkoop van GfR is inmiddels meer dan de helft van alle banen bij de Duitse Thomas Cook-bedrijven behouden.
Thomas Cook Duitsland werd afgelopen najaar net als de Nederlandse tak van het reisbedrijf meegetrokken in het faillissement van het Britse moederconcern.

De opbrengst van de verkoop van onderdelen van Thomas Cook in diverse landen weegt nauwelijks op tegen de schulden die Thomas Cook Group als geheel achterlaat. Volgens Britse media laat het concern bijna 9 miljard Britse pond, ofwel ruim 10 miljard euro, aan schulden achter.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel