Oostdam: hoop op snelle duidelijkheid over SGR-voucher - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Oostdam: hoop op snelle duidelijkheid over SGR-voucher

Door: | 15 mei, 2020

ANVR-voorman Frank Oostdam hoopt dat SGR zo gauw mogelijk een besluit neemt over de verlenging van de termijn, na 1 juni, voor uitgifte van vouchers met SGR-garantie.

‘Ik heb begrip voor de overweging om nog geen besluit te nemen, maar ik hoop voor de branche wel dat er snel duidelijkheid komt’, zegt Oostdam.

SGR was van plan vandaag (vrijdag) te laten weten of er verlenging komt van de termijn (na 1 juni 2020) voor uitgifte van zogenaamde coronavouchers met SGR-garantie. SGR is op dit moment echter niet in staat om een zorgvuldig besluit te nemen, zo laat het garantiefonds vrijdag weten.

Bij de besluitvorming spelen in ieder geval de volgende elementen een rol.

-Het gegeven dat door overheidsmaatregelen voor een nog onbepaalde tijd het reizen wordt afgeraden of verboden waardoor meer reizen moeten worden geannuleerd.

-Onder deze omstandigheden is sprake van een aanzienlijke toename van het schaderisico van SGR.

-De middelen van SGR zijn niet onbeperkt en van SGR kan niet worden verwacht dat zij binnen haar doelstelling meer uitkeert op vouchers dan waarvoor zij middelen beschikbaar heeft.

-SGR onderzoekt hiervoor momenteel mogelijke oplossingen mede in het licht van de aanbevelingen op dit punt van de Europese Commissie van woensdag jongstleden.
Het besluit over al dan niet verlenging van de termijn wordt zo spoedig mogelijk genomen.

De voucher van ANVR en SGR werd 16 maart gelanceerd. Met de voucher, die een jaar geldig blijft, kunnen klanten later alsnog een reis boeken. Het vouchersysteem voorkomt cashflow-problemen bij touroperators, in een tijd dat zij geen inkomsten hebben.

Ongebruikte vouchers kunnen later alsnog worden ingewisseld voor geld. Dankzij de SGR-dekking lopen klanten dus geen enkel risico.
Vouchers met SGR-dekking mochten in eerste instantie tot 1 juni worden uitgegeven.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.