Oostdam bij Jinek: 17.500 meldingen voor repatriëring - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

1 Reactie

Oostdam bij Jinek: 17.500 meldingen voor repatriëring

Door: | 27 maart, 2020

Circa 17.500 mensen in het buitenland die terug willen naar Nederland hebben zich gemeld via de website www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dat meldde ANVR-voorman Frank Oostdam donderdagavond in de talkshow van Jinek op RTL4.

Het platform is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Verbond van Verzekeraars, de ANVR en diverse andere partners uit de reiswereld.

Dat aantal van 17.500 zijn registraties, dus er kunnen meerdere mensen achter één registratie zitten, stelde Oostdam. ‘In eerste instantie hadden we het over 200.000 mensen in het buitenland die terug wilden. Ik denk dat we dat nu wel kunnen bijstellen. Dus dat is inderdaad goed nieuws.’

De samenwerkende partijen zijn pas vier dagen bezig. Inmiddels zijn al een keer Nederlanders vanaf de Canarische Eilanden teruggehaald. ‘We gaan nu opschalen naar de wat moeilijkere gebieden, waar je ook meer moet regelen om er überhaupt te komen’, stelde Oostdam, die meldde dat Indonesië, Nepal en Zuid-Afrika nu op stapel staan.

‘Het hangt ervan af of Buitenlandse Zaken erin slaagt om in het buitenland op de goede knoppen te drukken, zodat er vluchtruimte vrijkomt. Het is een delicaat samenspel tussen de alarmcentrales die meedoen, Buitenlandse Zaken en Nederlandse airlines. Er zijn geen garanties dat het gaat lukken. We gaan ons best doen, maar het gaat niet altijd lukken.’

Het omgekeerde is ook het geval. Volgens Oostdam waren er donderdag mensen die zich voor de terugreis vanaf Curaçao hadden aangemeld, maar die toch besloten om op het eiland te blijven. ‘Misschien vanwege het weer, je weet het niet. Mensen die terug willen, kunnen het registratieformulier op de website invullen en wie z’n kans voorbij laat gaan, moet weer achteraan in de rij aansluiten.’ (Beeld screenshot Jinek/RTL4)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.