Ook rederijen nemen voorzorgsmaatregelen tegen virus - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Ook rederijen nemen voorzorgsmaatregelen tegen virus

Door: | 31 januari, 2020

Ook rederijen reageren op het coronavirus en hebben voorzorgsmaatregelen genomen. Een beknopt overzicht van hetgeen rederijen zelf melden.

Holland America Line heeft vier afvaarten die de komende weken vanuit China zouden plaatsvinden omgeleid naar (vooral) de Japanse stad Yokohama. Klanten kunnen ook kiezen voor een alternatief of kiezen voor een cruise-credit en later dit jaar een andere cruise boeken. Het schip dat in het Verre Oosten vaart, wordt aansluitend in Alaska ingezet.

Bij Costa Cruises is vooral opgelucht ademgehaald nu blijkt dat de 54-jarige vrouwelijke passagier met koorts, aan boord van de Smeralda, een gewone griep onder de leden heeft. De Smeralda vervolgt zaterdag haar geplande route. De afgelopen dagen lag het schip met 6.000 passagiers aan boord in het Italiaanse Civitavecchia, vlakbij Rome.

Passagiers van AIDA Cruises die in de afgelopen 14 dagen vóór het begin van hun reis naar China zijn geweest, mogen tot nader order geen cruise maken, meldt AIDA op zijn website.
De AIDA Vita wordt omgeleid. Tijdens zijn reis van 2 tot 23 februari zal het schip de call in Hongkong (op 12 en 13 februari) vervangen door een call in Cai Lan (Vietnam), op 13 en 14 februari. ‘De gezondheid en veiligheid van onze gasten en bemanning hebben de hoogste prioriteit’, zegt de rederij. Over de reizen in maart is nog niets bekendgemaakt.

MSC Cruises heeft sinds 24 januari een reeks maatregelen genomen aan boord van al haar schepen, meldt de rederij.
Gasten – van alle nationaliteiten – zijn verplicht een vragenlijst voorafgaand aan inschepen in te vullen met de vraag of zij de afgelopen 30 dagen vanuit China zijn gereisd of China hebben bezocht. Iedereen die in de afgelopen 30 dagen vanuit het vasteland van China heeft gereisd of het vasteland van China heeft bezocht, zal toegang tot het schip worden geweigerd.
Voorafgaand aan inscheping van iedere cruise wordt een verplichte non-touch thermische scan uitgevoerd op alle gasten en bemanningsleden. Gasten of bemanningsleden met tekenen en/of symptomen van ziekte zoals koorts, koude rillingen, hoesten of ademhalingsmoeilijkheden wordt geen toegang tot het schip verleend.
Op alle MSC Cruise-schepen zijn extra hygiënische maatregelen van kracht.
Gasten met koortssymptomen worden geïsoleerd in hun hut. Dezelfde maatregel geldt voor hun nauwe contacten, inclusief gasten die in dezelfde hut verblijven en eventuele familieleden, evenals elk bemanningslid dat deze gasten mogelijk heeft bediend.
MSC benadrukt dat het om voorzorgsmaatregelen gaat, aangezien er geen gevallen van het coronavirus aan boord van een van de schepen van MSC Cruises zijn.

Norwegian Cruise Line (NCL) laat geen gasten aan boord die de afgelopen 30 dagen op het vasteland van China zijn geweest. Hong Kong, Macau en Taiwan zijn hiervan uitgezonderd. De rederij vergoedt alle reeds gemaakte kosten voor reizen die om deze reden zijn geannuleerd. Bij het boarden in Hongkong worden infraroodthermometers gebruikt om de temperatuur van de gezichten van de gasten te meten. Passagiers met een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger worden niet aan boord gelaten.

(Visited 207 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.